BT genoptager arbejdet “med snævert flertal”

BT's medarbejdere har her til morgen besluttet at genoptage arbejdet. ”Kollegerne har stemt om det. Og der var et snævert flertal for at gå i arbejde igen," siger tillidsmand Jesper Vestergaard Larsen. Han fortæller, at der er bekymring for fagligheden og avisens dna

BT’s redaktionelle medarbejdere nedlagde arbejdet torsdag eftermiddag. Men på et møde i dag klokken 9 har de valgt at genoptage arbejdet.

”Kollegerne har stemt om det. Og der var et snævert flertal for at gå i arbejde igen. Mine kolleger er meget vrede over den situation, vi står i. De er vrede over at skulle sige farvel til mange kolleger, og de er vrede over en uvis fremtid, hvor man er bekymret for fagligheden og for, hvor travlt vi får, når vi skal levere til fire forskellige platforme med markant færre medarbejdere end tidligere,” siger tillidsmand Jesper Vestergaard Larsen til Journalisten.

Medarbejderne nedlagde arbejdet på grund af den fyringsrunde, som blev meldt ud i denne uge. Ledelsen vil skære 14 redaktionelle stillinger væk, herunder vil man afskedige samtlige fem fotografer og nedlægge fotoafdelingen for i stedet kun at bruge freelancere. Samtidig skæres 12 af 22 praktikstillinger.

Bekymring for avisens dna

Han fortæller, at der blandt BT’s medarbejdere også er bekymring over avisens faglige dna, fordi ledelsen har valgt at spare på sporten og lukke fotoredaktionen helt.

”Der er flere ting i det. Den ene del er, at man er meget ærgerlig over, at man nedlægger fotoafdelingen. Vi er et billedbåret medie med en lang tradition for at tage gode og flotte fotos. Desuden skærer man også i sporten, som også er BT-dna, da avisen anskuer sig for at være Danmarks sportsavis,” siger Jesper Vestergaard Larsen.

”Jeg forstår godt mine kollegers frustrationer. Men jeg synes, det er positivt, at vi nu har genoptaget arbejdet, så vi kan komme videre med forhandlingerne med ledelsen. Der en meget positiv dialog i gang med ledelsen om vilkårene for frivillige fratrædelse og vilkårene for de fotografer, som mister deres job. Ledelsen viser stor forhandlingsvillighed. Det er heller ikke sjovt for ledelsen at skulle igennem det her,” siger Jesper Vestergaard Larsen.

Ledelsen: Trist

Ledelsen har ikke ønsket at lade sig interviewe, mens forhandlingerne pågår. Men i går udsendte Berlingske Medias kommunikationsafdeling en kommentar om arbejdsnedlæggelsen:

“Vi bekræfter, at BT’s medarbejdere har nedlagt arbejdet i forbindelse med de fremlagte planer for samlingen af BT og Metroxpress. Berlingske Media og BT’s ledelse finder det trist, at det er sket, og håber at medarbejderne vender tilbage hurtigst muligt, så forhandlingerne kan genoptages,” lød det.

Opdateret klokken 10:20: citater fra tillidsmand om medarbejdernes bekymring for avisens dna og forhandlingerne med ledelsen

0 Kommentarer