BT: Fodboldkarakterer var en fejl

Selv om de tabte 4-0, fik FC Nordsjælland bedre karakterer end Chelsea efter kampen i tirsdags. Det var en fejl, der skete på grund af presset deadline, fortæller BT's fodboldredaktør

Selv om de tabte 4-0, fik FC Nordsjælland bedre karakterer end Chelsea efter kampen i tirsdags. Det var en fejl, der skete på grund af presset deadline, fortæller BT's fodboldredaktør

BT's fodboldekspert var venligt stemt over for FC Nordsjællands spillere i tirsdags. De tabte 4-0 på hjemmebane til de forsvarende Champions League-mestre fra Chelsea, men fik alligevel bedre karakterer. På 12-skalaen kom FC Nordsjælland ud med et snit på 5,3, mens Chelsea måtte nøjes med et snit på 5,0.

»Det er en fejl. Karaktererne var egentlig overvejede og kalkulerede, men de bliver afleveret inklusive beskrivelser lige efter slutfløjtet. Og når der bliver scoret tre mål de sidste 10 minutter, så kan man miste overblikket. Det har ikke noget at gøre med, at vi vurderer de to hold ud fra forskellige forudsætninger,« fortæller BT's fodboldredaktør, Morten Crone Sejersbøl.

Dagen efter var hele redaktionen enige om, at karaktererne skulle have været anderledes – også ham, der gav dem, siger fodboldredaktøren.

»Det skal ikke forstås som en undskyldning, for det er de arbejdsvilkår, vi har, og dem skal vi kunne arbejde under. Men vi har hele tiden overvejelser om, hvordan vi kan gøre det bedre. I det her tilfælde var der både en kollega og en redaktionssekretær, der kiggede det igennem uden at fange fejlen. Vi har snakket om kun at give karakterer til det danske hold, eller sætte en ekstra mand på,« siger Morten Crone Sejersbøl.

Han forklarer, at der i Parken ikke er monitorer på pressepladserne, så man har ikke samme mulighed for at se situationerne i langsom gengivelse, som man har på mange internationale stadions. Derfor har de før haft en medarbejder, der har set kampen på fjernsyn derhjemme, til at hjælpe med at konferere om karaktererne.

Kan der ikke også være en tendens til, at danske medier er mere positivt stemt over for danske hold?

»Jeg synes faktisk, vi kan have en tendens til at gå hårdere til de danske hold. Fordi vores forventninger til dem er højere, og derfor bliver skuffelserne større.«

0 Kommentarer