search

BT – Berlingske Tilsvining

Den måtte jo komme, denne stinker…    

Den måtte jo komme, denne stinker…  

 

 

I flere måneder er der i både politiske og journalistiske kredse gået rygter om, at Berlingske Medias afdeling for tilsvining – her tænker jeg ikke på Groft Sagt – men BT – har haft adgang til Helle Thornings skattesag og havde en spandfuld pludder klar på affyringsrampen, nøje synkroniseret til offentliggørelse efter Lars Løkkes tryk på valgknappen.

http://www.bt.dk/politik/helles-bolig-manoevre-loeste-kinnock-for-dansk-skattepligt

Den blå Avis selv – pæne Tante B – befatter sig naturligvis ikke selv med den slags pludderkastning. Her nøjes man med enøjet jagt på de røde i de redaktionelle spalter, akkompagneret af hylekoret af diverse borgerlige bloggere og vækkelsesprædikanter på debatsiderne, og tilsat lidt dæmonisering og latterliggørelse fra Groft Sagt. Og det går alt sammen så glimrende, fraset at rød blok stadig fører. Så må der kradsere midler til.

Det klarer BT’s friske fyre nede i den anden ende af de flotte, fælles redaktionslokaler i Det Berlingske Media Hus. De er ikke så sarte med den slags.Det hele er nu arrangeret så praktisk, at pæne Tante B. jo selvfølgelig gerne må citere, hvad de friske fyre på BT finder på, endda med en lille tidsfordel i forhold til alle andre medier. Mediekonvergens, hedder det vist.

Citeringen er i anledning af valgkampen grundig. Når nu det borgerlige flagskib tager vand ind og er i fare for at kæntre den 15., så må alle mand til pumperne. Og er oplysningerne en bombe under valgkampen, spørger avisen håbefuldt sine læsere? Jo da, mener de fleste af Berlingskes læsere:

http://www.b.dk/berlingske-forum/er-oplysningerne-en-bombe-under-valgkampen 

Den altid nøgtern og objektive Thomas Larsen har også forholdt sig til BT’s afsløringer. Han kan da lige love for, at den her sag nok vil være en grim sag for Helle. Det er jo en skarp iagttagelse og det fylder alt sammen rart i italesættelsen af forestillingen:

http://www.b.dk/politiko/thomas-larsen-skattesag-grim-for-helle-thorning

Også statsministeren hjælper sagen flot nede via en koordineret indsats med gamle venner på TV2:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1617013.ece

Nu er lækagesagen fra Skat så meldt til politiet, og dermed er den erfaringsmæssigt i de bedste hænder til om meget lang tid efter et valg, hvor den stille og roligt kan henlægges.

Så kender vi koreografien igen!

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen