BT beklager – bragte Karinas mors navn ved en fejl

BT har ved en fejl bragt navnet på Karina Pedersens mor i gårsdagens avis, selvom avisen havde truffet en etisk beslutning om at anonymisere hende. Chefredaktør beklager og kalder det "en meget alvorlig fejl"

I går beskrev Journalisten et forløb, hvor en journalist og en fotograf fra BT troppede uanmeldt op hos bogaktuelle Karina Pedersens mor – med Karina Pedersen selv. Da moderen Esther Pedersen åbnede døren, skete en ordveksling, som BT beskrev i avisen.

Chefredaktør Karl Erik Stougaard forklarede Journalisten, at BT af etiske årsager havde valgt at anonymisere moderen.

» Der kommer nogle ting frem under denne her ordveksling, som bakker Karina Pedersens historie op, og som vi finder er vigtige at referere, men da moderen ikke ville være med til et egentligt interview, vælger vi at anonymisere hende,« sagde Karl Erik Stougaard.

Men nu erkender han, at BT ved en fejl ikke fik anonymiseret Esther Pedersen i avisen. Hun er navngivet en gang i artiklen.

“En meget alvorlig fejl”

Karl Erik Stougaard beklager fejlen.

“BT traf en redaktionel beslutning om at anonymisere Karina Pedersens mor i artiklen, men ved en fejl optræder hendes navn ikke desto mindre et enkelt sted i artiklen. Det er en meget alvorlig fejl, som jeg og BT beklager dybt, og jeg har i en telefonsamtale her til morgen givet Karina Pedersens mor en uforbeholden undskyldning for denne fejl,” skriver Karl Erik Stougaard i en mail til Journalisten.

Han har ikke ønsket at stille op til interview.

“Ok fremgangsmåde”

Karina Pedersen har for nyligt udgivet bogen “Helt ude i hampen”, som er hendes personlige beretning om at vokse op i det, hun kalder underklassen i Korskærparken i Fredericia. I bogen beskylder hun blandt andet sin mor for at svigte sine børn.

Karl Erik Stougaard forklarede i går, at BT fulgte Karina Pedersen til Korskærparken, fordi hun skulle hente nogle personlige papirer hos en nabo i samme opgang som moderen. Da de stod i opgangen, ringede de og spurgte Esther Pedersen, om de måtte komme på besøg. Det ønskede hun ikke, men de opsøgte hende alligevel og bankede på døren.

»Jeg synes, det var en ok fremgangsmåde. Jeg synes også, det er ok, at journalisten banker på døren i et sidste forsøg på at få moren i tale,« sagde Karl Erik Stougaard.

»Det var så ubehageligt, at de stod der og bankede på. Jeg havde sagt i telefonen, at jeg ikke ville snakke med dem,« sagde Esther Pedersen til Journalisten.

2 Kommentarer

Steen Ole Rasmussen
8. SEPTEMBER 2016
Måske skulle vi filosofere


Måske skulle vi filosofere lidt over værdien af det, at være anonym i det her tilfælde!

Personligt har jeg fx kun en mor, og værdien af at omtale min mor anonymt ville derfor være meget begrænset i mit tilfælde.

Spørgsmålet er så: Hvor mange mødre har Karina? Hvis hun kun har en, så kan det ikke være andre end Esther!

Hvis hun vil bevare en del af den gigantiske troværdighed, som Zetland, Gyldendal, Tante Berlinger, Liberal Alliance, JP og alle andre, som er noget ved orkesteret, har givet hende, så må hun indrømme, at hun kun er født en gang, at hun ikke er en genfærd og at hun derfor kun har en mor.

Hun bør således tage os alle sammen i hånden, møde op hos sin arbejdsgiver, og sige til ham, at hun godt ved, at han ikke vinder noget ved at lade som om, der her var frit valg på alle hylder. Mor er den eneste i verden, og BT må ikke lyve, ved at påstå at der er noget alternativ til Esther!

Karina er vort vidne. Hun er sandheden selv. Derfor har vi valgt hende som stemmen fra underverdenen. Det er ikke svovldampe og andet stads, lige som det oprindelige orakel i oldtiden havde i næsen, der får hende til at tale. Nej, det er de grusomheder, som hun er blevet udsat for, og som hun gerne vil beskrive for os.

Hendes budskab er, at underklassen ikke mangler noget som helst sådan rent fysisk, dvs. at den har alt for meget af det hele, men at den er fuldstændigt blottet for moral.

Hvis vi skal tro hende og dem, der så selvopofrende har bragt hendes sande budskab videre til alle de samfundsbærende kræfter i dette lille og hårdt prøvede kristne monarki højt mod nord, så må de indrømme, at Karina kun kan have en eneste mor. Og så er navnet jo ligegyldigt.
Marianne Thorø
8. SEPTEMBER 2016
Med Karl Erik Stougaards egen
Med Karl Erik Stougaards egen logik, er det helt OK hvis Journalisten.dk tropper op med en fotograf ved hans bopæl senere for at få en kommentar - uagtet at han netop har fremført at han ikke ønsker at stille op til interview.