Brydning om bijobberi

 Studerende skal have lov til at sælge journalistisk arbejde. Det er essensen i et forslag fra de studerende på de tre journalistudannelser.

 

Studerende skal have lov til at sælge journalistisk arbejde. Det er essensen i et forslag fra de studerende på de tre journalistudannelser.

Forslaget blev diskuteret på det seneste møde i Journalistforbundets hovedbestyrelse (HB). Det går ud på, at studerende må sælge journalistik "i rimeligt omfang", hvilket er 4.500 kroner om måneden. Det svarer til, hvad en studerende må tjene ved siden af SU.

HB kunne dog ikke tilslutte sig forslaget fra de studerende.

"Forslaget flytter blot diskussionen fra 0 til 4.500 kroner. Der er for mange tøsedrenge i forbundet, men hvis ingen andre tør sige det, så gør jeg: Reglen skal væk," sagde Carsten Lorenzen fra Nordjyllands Radio.
Formand, Mogens Blicher Bjerregård, vil dog ikke af med reglen.

"Når der er ti procents arbejdsløshed, skal der være en bijobregel, men vi kan se forslaget fra eleverne som et forslag til fortolkning af den nuværende regel," sagde formanden.

Martin Bøggild Hvid, formand for de RUC-studerende, opfordrede bestyrelsen til at blive enige.

"Kom nu lidt videre. I har diskuteret emnet i et år, og der kommer snart et delegeretmøde," sagde han.

På trods af opfordringen lykkedes det ikke at blive enige om et forslag, der kan præsenteres på delegeretmødet i næ-ste måned.

I januar diskuterede hovedbestyrelsen bijob for lukkede døre i to en halv time. Diskussionen på hovedbestyrelsesmødet i sidste uge blev også lang, alligevel lykkedes det ikke de 15 medlemmer at nå frem til en fælles holdning til bijob-reglerne. Derfor er HB ikke i stand til at præsentere et fælles forslag på delegeretmødet i næste måned.

0 Kommentarer