Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:00 17.02.2022 Anna Sol Jørgensen

27 journalister fængslet i Egypten: Nu får Bruxelles besøg af præsidenten

EU’s ledere og den belgiske premierminister bør åbne munden og tale højt om holdningen til antallet af fængslede journalister i Egypten, når landets præsident, Abdel Fattah al-Sisi i dag og i morgen besøger Bruxelles og EU.

Det skriver det internationale journalistforbund (IFJ) i en pressemeddelelse.

Ifølge IFJ sidder 27 journalister og pressefolk lige nu fængslet i Egypten, fordi de har passet deres arbejde. Det gør Egypten til det land med flest fængslede journalister, og landet er kendt for at anholde og fængsle journalister uden grund.

“EU og de belgiske ledere har en unik mulighed for at sende et utomtvisteligt signal til al-Sisi om, at Europa ikke vil samarbejde med hans regering, indtil de stopper med at undertrykke medierne,” siger IFJ’s generalsekretær, Anthony Bellanger, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at enhver aftale med Egypten bør være betinget af, at alle fængslede journalister øjeblikkeligt bliver løsladt, og at aftalerne bør have klausuler, der garanterer fundamentale rettigheder for mediearbejdere.

“Ellers vil mødet hjælpe det egyptiske regime med at hvidvaske sit internationale omdømme og fortsætte med at undertrykke journalister.”

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder