Brügger om ny DAB-kanal: ”Vi vil helt sikkert søge”

Radio24syvs programchef er ”reserveret begejstret”, efter at regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at give 70 mio. kr. årligt til en ny radiokanal, der skal ligge på DAB-båndet. ”Der er stadig mange ubekendte i den her bolledej,” siger han

Regeringen og Dansk Folkeparti er netop blevet enige om at lave en ny digital radiokanal, der får 70 millioner kroner i støtte årligt. Det oplyser Kulturministeriet.

Dermed er der udsigt til en redningsplanke for Radio24syv. Stationen meddelte i sidste måned, at den ikke ønsker at søge om at få forlænget sendetilladelsen under de nye vilkår for FM4, der blandt andet betyder, at mindst 70 procent af redaktionen skal have adresse mindst 110 kilometer fra hovedstaden.

Men den slags krav følger ikke med den nye DAB-kanal. Og det glæder Radio24syvs programchef, Mads Brügger.

”Jeg er glad for nyheden fra Christiansborg og letter på hatten. Vi vil helt sikkert søge,” siger han til Journalisten. 

Kan godt få enderne til at mødes

Alligevel er Mads Brügger kun ”reserveret begejstret” over udsigten til en ny DAB-kanal.

”Det er en reserveret begejstring, for der er stadig mange ubekendte i den her bolledej. Der skal laves udbudsmateriale, vi skal se på det, vi skal søge og vinde. Det nemmeste og mest retfærdige ville selvfølgelig være, at man helt droppede udflytningskravet for FM4. Men jeg er da glad for, at de er interesseret i, at Radio24syv fortsætter,” siger han.

70 millioner kroner årligt rækker jo ikke helt i forhold til det budget, radioen har kørt med hidtil. Hvad tænker du om det?

”Vi vil godt kunne få enderne til at mødes. Alene det at sende på FM koster godt 10 millioner kroner om året. Ved at justere lidt på gyngerne og karrusellerne kan vi godt køre radioen videre i sin nuværende gænge,” vurderer Mads Brügger.

Brügger bliver på skuden 

Tidligere på ugen kom det frem, at Radio24syv direktør Jørgen Ramskov forlader Radio24syv for at blive direktør i Producentforeningen, når den nuværende sendeperiode udløber 1. november.

Men Mads Brügger har ”i talende stund” ikke planer om at forlade skuden.

”Jeg har ikke andre planer for fremtiden,” siger han.

Kulturministeriet oplyser, at rammerne for den nye DAB-radiokanal bliver udbudt med afsæt i medieaftalen 2019-2023 og udbydes for fire år. Kulturdækningen vil få høj prioritet på kanalens programflade.

1 Kommentar

Marie E. Rasmussen
4. MAJ 2019
Som lytter til 24/7 er jeg da
Som lytter til 24/7 er jeg da interesseret i at radioen fortsætter på DAB for 24/7’s programmer er nyskabende nu hvor vores PublicService P1 er ødelagt.