Brügger-film taget af plakaten

Mads Brüggers dokumentarfilm "Ambassadøren" bliver alligevel ikke vist på Cph:Dox. Den førende dokumentarfestival IDFA har krævet, at den bliver taget af plakaten.

Mads Brüggers dokumentarfilm "Ambassadøren" bliver alligevel ikke vist på Cph:Dox. Den førende dokumentarfestival IDFA har krævet, at den bliver taget af plakaten.

Der er kamp om at få lov til at have international premiere på Mads Brüggers kontroversielle dokumentarfilm "Ambassadøren", skriver filmmagasinet Ekko.

Den danske dokumentarfestival Cph:Dox har annonceret "verdenspremiere" på filmen, samtidig med at den førende dokumentarfestival IDFA, som finder sted i Holland, har lovet, at de har den "internationale premiere".

Da Cph:Dox ligger før IDFA, går det ikke. Hos IDFA kan man ikke leve med, at en anden international dokumentarfestival kommer først, skriver filmmagasinet Ekko. Derfor har man krævet, at den bliver pillet af plakaten på Cph:Dox, hvor den ellers skulle deltage i hovedkonkurrencen. Et krav, man har tænkt sig at følge.

Misforståelsen skyldes manglende koordination mellem de to festivaler og Det Danske Filminstitut.

»Jeg havde sagt, at det var skønt, hvis filmen kunne komme på Cph:Dox, bare Det Danske Filminstitut eller Dox koordinerede det med IDFA,« siger "Ambassadørens" producer, Peter Engel, til Ekko.

»Men jeg blev så ringet op af IDFA, der spurgte, om jeg kunne garantere, at filmen ikke kom på andre festivaler før dem. Det kunne jeg ikke, for jeg kunne jo se, at den blev lanceret som en verdenspremiere på Cph:Dox. Jeg undrer mig lidt over, at festivalerne og Filminstituttet ikke taler sammen. Det skaber en masse rumsteren, og både filmen og Cph:Dox kommer i klemme,« Siger Peter Engel til Ekko.

0 Kommentarer