Brugerbetalt TV 2 er en realitet

Der vil blive indført brugerbetalt TV 2 fra år 2012, som Journalisten.dk kunne afsløre i starten af ugen. Det fremgår af den endelige redningsplan for tv-stationen, som netop er fremlagt.

Der vil blive indført brugerbetalt TV 2 fra år 2012, som Journalisten.dk kunne afsløre i starten af ugen. Det fremgår af den endelige redningsplan for tv-stationen, som netop er fremlagt.

Ifølge blandt andre Business.dk, er medieordførerne og kulturminister Carina Christensen blevet enige om redningspakken for TV 2. Og præcis som Journalisten.dk kunne fortælle forleden, så bliver der tale om en måndlig betaling på omkring 25 kr. fra og med 2012.

Der bliver altså ikke tale om at sende girokort ud fra den ene dag til den anden. Parterne er indstillet på at vente til 2012, hvor der endnu en gang skal skiftes til nyt digitalt sendeformat, MPEG4, og hvor mange af de nye digitale tv-bokse atter vil være forældet.
Det vil således være et strategisk og teknisk godt tidspunkt at indføre brugerbetalingen, lyder ræsonnementet. Og så har man også bedre tid til at forklare det over for forbrugerne.

Af hensyn til offentligheden har politikerne valgt ikke at bruge ordet brugerbetaling. I stedet tales der om en abonnementsordning, for at gøre det hele mere spiseligt.

Se også Kulturministeriets pressemeddelelse: BRED POLITISK AFTALE OM OMSTRUKTURERINGSPLAN FOR TV 2 OG NYE DR-INITIATIVER

Baggrunden for sagen er i øvrigt, at TV 2 i sommer fik økonomisk nødhjælp i form af et statslån på i ca. en halv mia. kr. for overhovedet overleve. Og blot få måneder forinden gennemførte TV 2's adm. direktør, Merete Eldrup, en massiv sparrerunde, hvor omkring 200 200 stillinger blev nedlagt.

3 Kommentarer

Patrick Nielsen
10. JANUAR 2009
Re: Brugerbetalt TV 2 er en realitet

Er det ikke urimeligt? Bare en lille smule, ik? At danskerne skal tørre op efter TV2, fordi de har skidt i nælderne.

Jeg kunne sagtens undvære TV2, for de sender ikke noget godt alligevel. Nu er jeg så bare så uheldig, at min fællesantenne-forening vedtager ligegyldige kanaler hen over hovedet på folk. Så bliver TV-pakken bare dyrere, om man ønsker deres kanaler eller ej.

Det er en gæld TV2 har søsat. De har slået større brød op, end de kunne bage. Ville du måske hjælpe mig med at betale min gæld? Hvis jeg købte bil nr. 3 og 4 og jeg ikke havde råd til den ene, var det så ikke en idé jeg solgte de 3? Det er jo TV2's gæld. Ikke den enkelte dansker. Den burde man kunne regne ud. Ja, også hvis man kun har én enkelt brik at flytte med.

TV2 kunne sælge ud af deres aktiver, så de kunne betale sig ud af deres gæld. Det viser jo bare, at politikerne ikke - igen - er særlig kløgtige. Nå, men...

Jeg synes det var en mægtig idé, den med at aflive TV2 NEWS. Det er ærlig talt ikke nødvendigt at sende nyheder - hmm genudsendelser - 24 timer i døgnet. Hvis man vil se nyheder, har man i dag et væld af muligheder. Det er jo unødige udgifter for TV2. Har jeg ret, eller har jeg ret? Det er jo det rene tidsspild. Det er mit liv i al fald for kort til. Den kanal er for plat efter min mening. Her kunne TV2 svinge sparekniven. En krone sparet er en krone tjent. Lige ned i gældskassen. Bingo! Så kunne de også spare NEWS helikopteren. Burde man ikke her spare en masse Co2, i stedet for at suse hen over det ganske land, blot for at filme forårets komme.

Joh, det er urimeligt. Det er ikke min gæld. Det er heller ikke din. Det er TV2's.

 

Mvh. Patrick K. Nielsen

Jens Lindskov Petersen
10. JANUAR 2009
Re: Brugerbetalt TV 2 er en realitet

Jeg syntes at det er komplet tåbelig at have et licens kontor i dagen Danmark

Licensen er samtidig administrativ tung. DR bruger årligt 40 mio. kr. på
licensopkrævning og detailhandelens mange forretninger mod 100 millioner
årligt på indberetning til ordningen.
alt andet opkrævning til det offentlige kan varetages af TOLD og SKAT
.Hvorfor så ikke licensen .!
Siger Regeringen ikke at det mangler hænder .????
Hvorfor beholder man så det mægtige apparat der høre fortiden til.

Det vil samtidig også bevirke at alle der har en boglig vil komme til at betale selv et Folketingsmedlem- !!!!!

Venligst Jens Svendborg

Allan Emmertsen
9. JANUAR 2009
Re: Brugerbetalt TV 2 er en realitet

 

Brugerbetaling, abonnementsordning eller hvad man nu kalder det, så er det lidt af et paradoks, at konkurrenterne fra Viasat og SBS i realiteten er med til at sikre TV2 en væsentlig indtægt via "brugerbetaling". Det er nemlig især Viasat- og SBS-kanalerne, som danskerne ser og vælger i deres tv-pakker. Hele redningsplanens udfald virker urimelig. Et licensbetalt TV2 er mere spiseligt, da alle danskere i princippet bidrager til driften, men at hænge en fremtidig betaling for TV2 op på om man i forvejen har en tv-pakke eller ej virker urimeligt, da abonnenterne af tv-pakkerne i givet fald skal fravælge bl.a. TV2's konkurrenter for at undgå en prisstigning på omkring 300 kr. om året. Er det ikke konkurrenceforvridende? Også selvom TV2 skal forhandle distributionen og priserne med antenneforeningerne. Ja, så hellere licens ...