Brug ordet: Gnom

En række gode danske ord er i fare for at ryge ud af sproget. Et af dem er gnom. Journalisten giver vin, hvis du kan holde det i live lidt endnu ved at være den første til at bruge ordet i en større publikation eller udsendelse – dateret efter denne artikel.

journalisten kører i øjeblikket en konkurrence for at få liv i oversete og truede danske ord. Ordene kommer fra en liste, som sprogprofessor Jørn Lund har udarbejdet for Metroxpress.
I dette nummer giver vi vin til det første medlem, der bruger ordet ’gnom’ i en naturlig sammenhæng og sender dokumentationen til os på eed@journalisten. Det betyder en person, der er lille i forhold til sin alder. I næste nummer vil vi bringe uddrag af publikationer og udsendelser, som bliver sendt til os.
Seneste nummers konkurrence handlede om at bruge ordet ’hyrevogn’, som er en ældre betegnelse for en taxa. Christian Gundtoft, der er vært på DR2’s ’Nyhedstimen’, tog præmien, efter at han i forrige nummer blev overhalet af både dr.dk og tv2.dk.
Sejren kom i hus, da han den 23. april skulle lægge op til et indslag om programmer, der gør det nemmere at læse hurtigt:
»Forestil dig, at du er på vej ind i byen til en restaurant og sidder i en taxa. Turen i hyrevognen varer en halv times tid, men på den tid kan du nå at læse sådan en bog her. Umiddelbart temmelig urealistisk, men med nye hurtiglæsningsmetoder, der vinder frem, påstår menneskene bag, at det sagtens kan lade sig gøre.«

Brug ordet gnom = en person, der er lille i forhold til sin alder.
Send dokumentationen til eed@journalisten.dk

0 Kommentarer