”Brud på offentlighedsloven bør straffes med bøder”

I Norge raser debatten om offentlighedsloven. Nu lyder det fra politiker, at offentlige myndigheder, der ikke overholder loven, bør kunne få bødestraf, skriver Journalisten.no

Det er ikke kun i Danmark, der er jævnlig og heftig debat om offentlighedsloven. Også i Norge kan retten til indsigt i dokumenter få sindene i kog.

Senest har det norske stortingsmedlem og leder af justitskomitéen i Norge, Lene Vågslid fra Arbeiderpartiet, der er den norske pendant til Socialdemokratiet, foreslået, at det skal medføre et ordentligt rap over nallerne, hvis offentlige myndigheder ikke overholder offentlighedsloven. Det skriver Journalisten.no.

”Det bør ikke være sådan, at man kan omgå intentionerne i offentlighedsloven ved at outsource eller privatisere offentlige funktioner og ansvarsområder. Brud på offentlighedsloven bør straffes med bøder,” sagde Vågslid fra talerstolen.

Ligeledes foreslår Arbeiderpartiet, at der i Norge skal nedsættes et uafhængigt tilsyn, der kan holde øje med, om forvaltningen efterlever offentlighedsloven.

Forslagene bliver blandt andet bakket op af generalsekretæren i Norsk Presseforbund, Elin Floberhagen, der er enig i, at der mangler konsekvenser, hvis offentlighedsloven brydes.

Norges justitsminister, Monica Mæland, fra partiet Høyre afviser idéerne:

”Jeg mener ikke, at behovet er så stort,” siger hun.

0 Kommentarer

Læs også

”Brud på offentlighedsloven bør straffes med bøder”

”Brud på offentlighedsloven bør straffes med bøder”

02. DECEMBER 2020