Brøndby-fans slog løs på reporter fra Onside

Journalist Rasmus Lund fik slag i hovedet, da han i aftes forsøgte at dække Brøndby-fansenes demonstration mod klubbens formand, Per Bjerregaard. Men det var hans egen skyld, siger Brøndbys sikkerhedschef. Se tv-indslag med overfaldet. (opdateret 12:32)

Journalist Rasmus Lund fik slag i hovedet, da han i aftes forsøgte at dække Brøndby-fansenes demonstration mod klubbens formand, Per Bjerregaard. Men det var hans egen skyld, siger Brøndbys sikkerhedschef. Se tv-indslag med overfaldet. (opdateret 12:32)

Det hele skete meget pludseligt. Rasmus Lund stod stille og roligt foran de ophidsede demonstranter, da et overrumplende slag ramte ham fra siden.

"Fem sekunder inden jeg går på, kommer der én ind fra siden og slår mig på næsen. Jeg bliver forskrækket og taber mikrofonen," fortalte Rasmus Lund sent i aftes til Onside, der har lagt et klip på hjemmesiden, hvor man kan se overfaldet på Rasmus Lund.

Trods angrebet, så forsøgte han at bevare fatningen og siger blandt andet til tv-seerne: "Ja – jeg beklager, jeg fik lige et knytnæveslag i hovedet – lige her uden for stadion."

Også Politiken.dk var til stede og har filmet begivenheden fra en lidt anden vinkel.

Ifølge Brøndbys sikkerhedschef, Emil Bakkendorf, var det dog Rasmus Lunds egen skyld. Han opførte sig decideret dumt, da han søndag aften stillede sig op uden for Brøndby Stadion, siger Bakkendorf til Sporten.dk.

"Vi har ansvar for det, der sker inde på stadion, men havde TV3 spurgt os, om vi ville hjælpe dem, havde vi bedt dem holde sig tæt til vores kontrollører, og så skulle vi have gjort vores til at hjælpe dem. Men bevæger man sig uden for stadion, så er man på offentligt område, og så er det på eget ansvar," siger Emil Bakkendorf, ifølge Sporten.dk.

Overfaldet skete, kort tid efter at Brøndby havde spillet 2-2 på hjemmebane mod FC Midtjylland. Her fortsatte Brøndby-fansene deres demonstration mod Per Bjerregaards ledelse, hvor direktør Ole Palmå og tre bestyrelsesmedlemmer har meddelt, at de trækker sig.

Journalisten.dk har været i kontakt med Onside-redaktionen, der ikke ønsker at kommentere hændelsen. En medarbejder oplyser dog, at Rasmus Lund har det fint og holder fri i dag.

2 Kommentarer

Kasper Juul
9. NOVEMBER 2010
Re: Brøndby-fans slog løs på reporter fra Onside

Dansk presse har det med at gå i selvsving, så snart en flue basker med vingerne i nærheden af Brøndby Stadion. I stedet for at kigge tingene efter i sømmene, skriver flere medier lystigt, om Brøndbyfans -  ja, i flertal - der angreb Onsides reporter.

 Kig nærmere på nedenstående, så bliver alle lidt klogere: http://ekstrabladet.tv/nationentv/article1447052.ece

Og så ros til Rasmus Lund herfra også. Flot at lægge korteme på bordet i interviewet med ekstrabladet.dk

 --Kasper

 Ps: Meget få danske journalister har et reelt begreb om, hvad der er hooliganisme, og hvad der er vold og hærværk - og ja, der er nemlig forskel. Men at sætte sig ind i den verden er åbenbart for stort et arbejde, så derfor sætter vi da bare mærkatet 'hooliganism' på alt, hvad der træder ved i siden af, når det kommer til fodboldfans. Det sælger jo også bedre ...

Michael Nielsen
8. NOVEMBER 2010
Re: Brøndby-fans slog løs på reporter fra Onside
Nå nej, det rigtig, det var jo ikke voldsmandens skyld.... Brøndbys sikkerhedschef, Emil Bakkendorf er en klaphat.