Britiske medier mistænkt for at hacke finansminister

En efterfølger til 'News of the World-skandalen' kan være på vej. Politiet har fundet hackede emails fra Gordon Browns tid som finansminister.

En efterfølger til 'News of the World-skandalen' kan være på vej. Politiet har fundet hackede emails fra Gordon Browns tid som finansminister.

En række af den tidligere britiske premierminister Gordon Browns private mails er dukket op på en af de 20 computere, som britisk politi har beslaglagt og i øjeblikket undersøger. Computerne skulle angiveligt tilhøre privatdetektiver, som angiveligt skulle have fået til opgave at hacke forskellige personer. Og hacking-kunderne skulle ifølge politiets teori være flere aviser, eller som det hedder i The Independent: "several Fleet Street titles".

Hackingen af Gordon Browns mail skulle have fundet sted, da han var finansminister og således inden han overtog premierministerposten i 2007. Et andet hacking-offer, som der er sat navn på, er den tidligere Labour-rådgiver Derek Draper.

Samlet set skulle de 20 computere imidlertid indeholde hackede emails fra hundreder af personer, hvilket altså tegner konturerne af en skandale på linje med sagen, hvor avisen News of the World telefon-hackede en lang række kendte og mindre kendte personer.

Efterforskningen, der har fået navnet 'operation Tuleta' varetages af Scotland Yard, der nægter at udtale sig om sagen, så længe den er under udredning.

Læs artiklen i The Independent her.

0 Kommentarer