Britisk journalist banket til blods af politiet

Den britiske journalist Shiv Malik fik flere slag i hovedet med en politistav og blødte voldsomt, efter han kom i klemme mellem politi og demonstranter.

Den britiske journalist Shiv Malik fik flere slag i hovedet med en politistav og blødte voldsomt, efter han kom i klemme mellem politi og demonstranter.

Det voldsomme optrin foregik foran den britiske parlamentsbygning, hvor demonstranter og politi tørnede sammen i går torsdag. Det skriver Pressgazette.co.uk.

Shiv Malik stod mellem de to grupper, nærmest politiet, men da det kom til et voldeligt sammenstød, lykkedes det ikke Shiv Malik at slippe uskadt væk. Han blev slået to gange med en politistav – en gang på siden af hovedet, og herefter endnu en gang oven på hovedet, fortæller han til The Guardians live-blog.

Malik hørte det »give genklang i hovedet«, men han var usikker på, om det blødte fra hans hoved. Derfor spurgte han en betjent.

Men betjenten bad ham bare passere gaden, fortæller Shiv Malik. Han slap derfor sine briller, der var ved at falde af, for selv at mærke efter, og da blev hans hånd helt rød af blod. Herefter spurgte Malik en betjent med et lægeskilt, om han kunne få hjælp, men blev igen afvist.

»Jeg havde en rullekravetrøje på, og der løb blod ned ad min ryg under trøjen. Jeg formåede at komme ud til siden og væk, hvor to demonstrerende studerende hjalp mig. De rensede mit hoved med vand og servietter,« siger Shiv Malik.
Herefter gik han op og tog en taxa væk fra urolighederne.

Shiv Malik er freelancejournalist og skriver jævnligt for britiske medier som The Guardian, New Statesman og Prospect Magazine.

Han har beroliget sine followers på sin Twitter-profil shivmalik og forsikret dem om, at han ikke har varige mén efter tævene.

0 Kommentarer