Brian Mikkelsen vil kæmpe for TV 2 i Holbæk

Borgmestre og folketingspolitikere kritiserer, at TV 2 Øst lukker lokalredaktionen i Holbæk. »Uanstændigt,« mener Brian Mikkelsen (K), der kræver, at den nye kulturminister griber ind.

Borgmestre og folketingspolitikere kritiserer, at TV 2 Øst lukker lokalredaktionen i Holbæk. »Uanstændigt,« mener Brian Mikkelsen (K), der kræver, at den nye kulturminister griber ind.

TV 2 Øst har besluttet at lukke deres lokalredaktion i Holbæk. En af årsagerne er, at den digitale teknologi har gjort det lettere at dække større områder fra færre redaktioner. Lukningen vil berøre tre medarbejdere, hvoraf to flyttes til Vordingborg, og den tredje fremover arbejder hjemmefra.

Men en række politikere kritiserer beslutningen. I gårsdagens udgave af Nordvestnyt kommer der blandt andet kritik fra flere nordsjællandske borgmestre. De lover at holde et vågent øje med, om TV 2 Øst neddrosler dækningen af området.

Også fra Folketinget lyder skarpe protester. Brian Mikkelsen (K), der blandt andet har en fortid som kulturminister, er en af kritikerne.

»Det er uanstændigt af TV 2 Østs bestyrelse og direktion at lukke den regionale tv-stations redaktion i Holbæk. Jeg retter omgående henvendelse til den nye regerings radikale kulturminister Uffe Elbæk og beder ham om at gribe ind,« siger han til Nordvestnyt.

Brian Mikkelsen stod selv for den officielle åbning af lokalredaktionen i sin tid.

I dagens udgave af Nordvestnyt, der udkommer over middag, slutter andre Christiansborg-politikere sig også til kritikken.

Der er i øvrigt møde i TV 2 Østs repræsentantskab i morgen lørdag. Her vil en række repræsentanter fra Nordsjælland forholde sig kritisk til den varslede lukning af Holbæk-redaktionen. 

1 Kommentar

Mikael Nielsen
7. OKTOBER 2011
Re: Brian Mikkelsen vil kæmpe for TV 2 i Holbæk

Tjaa... Måske man bare skulle fritage alle seerne i Nordvestsjælland for den del af licensen der går til tv2/øst. For stationens dækning har aldrig været noget at råbe hurra for og den bliver ikke bedre i fremtiden. TV2/øst er et misfoster, der skal dække fra Nykøbing Sjælland i nord til Rødby færge i syd - og den har ALTID - helt fra starten - fokuseret sine historier på Haslev, Næstved og Vordingborg - med flere afstikkere til nabolaget på Lolland og Falster.

Nordvestsjælland har man aldrig gidet at dække. En gang var der voldsomt røveri i en bank, to minutters gang fra Holbæk redaktionen, alligevel bragte man et still-billede fra en bank i en anden by.... Det fortæller lidt om, hvor lidt TV2/øst gider at bruge ressourcer på den nordlige del af dækningsområdet.