Brian Mikkelsen: Genforhandling af publicservicekontrakt ok

Kulturminister Brian Mikkelsen er nu også klar til at genforhandle publicserviceaftalen, men der kommer ikke flere penge, og det er DR,

Kulturminister Brian Mikkelsen er nu også klar til at genforhandle publicserviceaftalen, men der kommer ikke flere penge, og det er DR, der må tage initiativet. Det sker efter gårsdagens udmelding fra Venstres Ellen Thrane Nørby om en eventuel genforhandling af public serviceaftalen.
»Det er blevet bragt i forslag at ændre i public service-kontrakten med DR. Jeg vil på den baggrund gerne oplyse, at jeg er indstillet på, at vi i medieaftalekredsen tager en genforhandling af DRs public service-kontrakt. En genforhandling af kontrakten forudsætter dog et udspil fra DR. Hvis DR ønsker kontrakten ændret, må DRs ledelse komme med et udspil, som jeg derefter vil drøfte med de øvrige politiske partier bag medieforliget. Derudover er det min holdning, at det nu gælder om at give DR arbejdsro," er Brian Mikkelsens kommentar til Journalisten.dk.

Der kan forhandles om selve indholdet af publicserviceaftalen – og om der kan findes ekstra penge ved at ændre på nogle publicservice-forpligtelserne. For der ligger nogle forpligtelser i aftalen, som DR er gået med på, og hvis DR vil have ændret den aftale, som i et forsøg på at få økonomien til at hænge sammen, så er Kulturministeren klar til at genforhandle, men det betyder ikke at DR får flere penge tilført. Det oplyser Kulturministeriet.

Igår åbnede Venstres medieordfører, Ellen Thrane Nørby, op for en genforhandling af public serviceaftalen med disse ord:
»Vi vil gerne genåbne forhandlingerne om public service aftalen, hvis det kan hjælpe DR ud af den katastrofale økonomiske situation,« sagde hun ved en offentlig høring i aftes, arrangeret af Socialdemokraterne og Det Nye Public Service Råd.

Og nu er kulturministeren altså også klar, hvis DR ønsker det.

Oppositionspartierne er alle positive overfor udmeldingen og er tillige klar til at genforhandle. Det lå allerede fast i går.

Journalisten.dk har hele formiddagen forsøgt at få en kommentar fra Dansk Folkeparti, mens udmeldingen fra regeringen er kommet koordineret fra Kulturministeriet.

Mens resten af forligskredsen nu er klar til at genåbne forhandlingerne, er Dansk Folkeparti imod:
»Hvis det skal have en betydning for DR's økonomi, indebærer det en slækkelse på public-service-kravene, og det er vi overhovedet ikke indstillet på,« siger Louise Frevert – medieordfører fra DF til DRNyheder

0 Kommentarer