search

Brækkende nyheder

Er det breaking news, når en nyhed bryder, eller skal flere kriterier i spil, før man kan kalde en nyhed for breaking? I min optik skal der meget til.

Er det breaking news, når en nyhed bryder, eller skal flere kriterier i spil, før man kan kalde en nyhed for breaking? I min optik skal der meget til.

Hvis en UFO lander på Rådhuspladsen, når Anders Fogh Rasmussen går af, eller når et fly nødlander i Kastrup, er det breaking news. Fælles for de tre historier er, at de er sensationelle, opsigtsvækkende, og to af historierne kan endda udvikle sig yderst dramatisk.

Men er det breaking news, når Dansk Folkeparti kommer med en udtalelse, eller er det breaking news, når en kommune alligevel ikke bygger billige boliger?

Som var det morfin på en skadestue, er forskellige medier begyndt at bruge betegnelsen breaking news i flæng. Redaktører og journalister opkvalificerer med få klik historier uden sensation, dramatik eller nogen form for opsigtsvækkende karakter til breaking news.

Det er en skam, at breaking news er blevet en daglig betegnelse. Desto oftere vi journalister anvender udtrykket, jo mere udvandet bliver det, og til sidst bliver vores brugere ligeglade med udtrykket.

Allerede i dag har jeg et distanceret forhold til historier, der er breaking news, og inden jeg flyver hen til TV2 News, vurderer jeg nyhedens værdi. Sådan burde det ikke være. Jeg burde uden tøven fare hen til fjernsynet.

Vi har hvert år talrige historier, der kan betegnes som breaking news: Brande, nødlandinger eller betydningsfulde politiske beslutninger. Fx var nødlandingen i Kastrup i sidste uge breaking news. Det foregik live på TV2 News, det var sensationelt, opsigtsvækkende, og nødlandingen kunne være endt dramatisk.

Skal vi ikke finde på nye betegnelser, som vi kan sælge historier med, så vi ikke har breaking news hver dag?

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen