Boserup: Personligheden var afgørende

Det var Merete Eldrups personlige egenskaber, der sikrede hende jobbet som ny administrerende direktør i TV 2. Det fortalte bestyrelsesformand Niels Boserup onsdag eftermiddag på det pressemøde, hvor hun blev præsenteret.

Det var Merete Eldrups personlige egenskaber, der sikrede hende jobbet som ny administrerende direktør i TV 2. Det fortalte bestyrelsesformand Niels Boserup onsdag eftermiddag på det pressemøde, hvor hun blev præsenteret. En af de ansøgere, der også har været i spil til posten, er økonomidirektør Anders Kronborg, som har fungeret som administrerende direktør, siden Per Mikael Jensen forlod TV 2.

Til at begynde med var der en liste på over 50 mulige kandidater.

»Da vi nåede ned under en håndfuld, var det klart, at alle havde de faglige kvaliteter, vi stillede op i profilen. Det blev de personlige kvaliteter, der kom til at gøre udslaget. Det er Meretes personlighed og evner til at få samarbejde til at fungere og få folk med sig,« sagde Niels Boserup.

Da Journalisten.dk spurgte Niels Boserup, om konstitueret direktør Anders Kronborg blev fravalgt på grund af sin personlighed, lød svaret fra Boserup:

»Jeg synes, at det er urimeligt over for Kronborg at gøre det til en landskamp. Vi skal kun bruge én direktør. En af de ting, Merete har vist sig at være god til, er at være den centrale figur i nogle processer, hvor mange virksomheder og komponenter skal nå et fælles mål. Det er en meget speciel egenskab,« sagde Boserup.

Han gav også udtryk for, at bestyrelsen ønsker, at Kronborg skal blive som økonomidirektør og henviste til, at flere har fået den opfattelse, at Merete Eldrup primært er økonom.

»Jeg er ikke sikker på, at jeg ville sætte hende til at passe bøgerne,« lød det fra Boserup.

Blandt medarbejderne er der tilfredshed med valget af Merete Eldrup.

»På alle møderne i dag har der været god stemning. Hun virker menneskelig og har et glimt i øjet,« sagde tillidsrepræsentant Lennart Sten efter præsentationen af sin nye chef.

»Under Per Mikael Jensen var det ikke altid, den enkelte medarbejder forstod, hvor vi skulle hen. Hun virker som en, der har en forståelse for, at medarbejderne skal med,« siger han.

Lennart Sten håber på, at Anders Kronborg og Merete Eldrup får et godt samarbejde, til trods for at Kronborg blev vraget til den stilling, Merete Eldrup nu har fået.

»I den omskiftelige tilværelse, TV 2 har haft med først Peter Parbo og så Per Mikael, har han været den stabile,« sagde Lennart Sten.

Merete Eldrup blev headhuntet fra sin stilling som direktør i JP/Politikens hus.

»De ringede sidst i oktober. Det var for interessant til, at jeg kunne sidde stille,« sagde Merete Eldrup, som dog også gav udtryk for, at hun havde det svært med at forlade JP/Politikens Hus.

0 Kommentarer