Bortfald af portostøtte lammer forhandlinger

  Fagbladenes øgede udgifter til porto betyder, at Dansk Journalistforbund ikke lige nu vil forhandle nye takster for bladenes freelancere. O-AFTALEN. Fagbladenes øgede udgifter til porto betyder, at Dansk Journalistforbund ikke lige nu vil forhandle nye takster for bladenes freelancere.

Fagbladenes øgede udgifter til porto betyder, at Dansk Journalistforbund ikke lige nu vil forhandle nye takster for bladenes freelancere.

O-AFTALEN. Fagbladenes øgede udgifter til porto betyder, at Dansk Journalistforbund ikke lige nu vil forhandle nye takster for bladenes freelancere.

Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse har besluttet at udskyde forhandlingerne om O-aftalen – den aftale, Journalistforbundet har med godt 40 fag- og organisationsblade om blandt andet betaling for freelance-stof.

»En genforhandling af O-aftalen ville ske, samtidig med at fag- og organisationsbladene står i den vanskeligste og mest uoverskuelig situation i mange år. Helt akut skyldes det bortfaldet af portostøtten,« siger faglig konsulent i Dansk Journalistforbund, Hans Jørgen Dybro.

En række blade er derudover – ifølge Hans Jørgen Dybro – ramt af et vigende annoncemarked.

Den nuværende O-aftale var oprindelig sat til at udløbe den 28. februar i år. Men på grund af bladenes usikre situation mener Journalistforbundets hovedbestyrelse, at det fornuftigste er at lade den nuværende O-aftale gælde frem til 31. august 2004.

I august mødes parterne og forhandler en ny aftale, der vil være gældende fra 1. september 2004. 

Centralt i den nuværende O-aftale:

  • Minimumsbetalingen for manuskripter er 560 kroner per time
  • Ud over at komme i bladet kan manuskripter lægges på bladets egen hjemmeside, uden at arbejdsgiveren skal betale ekstra
  • For arbejde, der er bestilt til og udført i tidsrummet 17.00-22.00, yder arbejdsgiveren et tillæg
  • Arbejdsgiveren betaler feriepenge af den udbetalte løn

0 Kommentarer