Børsen sparer billedchef væk

Billedchef på dagbladet Børsen Kim Nielsen er blevet afskediget. Det er sket i forbindelse med en større afskedigelsesrunde på Børsen. (opdateret 17:14)

Billedchef på dagbladet Børsen Kim Nielsen er blevet afskediget. Det er sket i forbindelse med en større afskedigelsesrunde på Børsen. (opdateret 17:14)

Kim Nielsen, billedchef på Børsen, er i går blevet afskediget som en del af en større sparerunde. Det fortæller Peter Rasmussen, tillidsmand på Børsen, til Journalisten.dk. Og der kommer ikke nogen ny medarbejder i stedet. Stillingen er blevet helt nedlagt.

Kim Nielsen er i øvrigt en af syv medarbejdere på Børsen, der er blevet afskediget. Det sker som led i en besparelse, hvor Børsen ifølge Journalisten.dk's oplysninger outsourcer funktioner og skærer nogle helt fra – hvilke funktioner vides endnu ikke.

»De andre medarbejdere, der er blevet afskediget, er ikke redaktionelle medarbejdere, så vidt jeg ved,« siger Peter Rasmussen til Journalisten.dk.

Ud over Kim Nielsen skal seks andre medarbejdere fra Børsen ud og finde sig et nyt job. Hvem det er, vides ikke endnu.

»Vi har et møde på tirsdag, hvor vi forhåbentligt får mere at vide,« siger Peter Rasmussen.

Det er i øvrigt kun et par år siden, at Børsen lagde op til at revolutionere avisens fotopolitik. "Børsen bliver fotojournalistisk", stod der på forsiden af en 16-siders særavis. Og ambitionerne var den gang tårnhøje, skrev Pressefotografforbundet med henvisning til avisens leder – skrevet af netop Kim Nielsen:

"Børsen skal være verdens bedst illustrerede erhvervsavis," hed det dengang.

1 Kommentar

Torben Bille
30. MARTS 2011
Re: Børsen sparer billedchef væk

Forstemmende og interessant læsning i lyset af denne udmelding: Børsen skal være fotojournalistisk

men tre år er jo en evighed i den branche.