Børsen skærer 21 stillinger

Børsen har i dag afskediget 10 medarbejdere, mens ni har fået frivillig fratrædelse. To stillinger genbesættes ikke. »I Børsens redaktionelle medarbejderforening har vi løst det med frivillige fratrædelser,« siger tillidsrepræsentant Peter B. Rasmussen til Journalisten (Opdateret 12.42, 13.07 og 13.35)

Børsen har i dag afskediget 10 medarbejdere, mens ni har fået frivillig fratrædelse. Desuden vil to ledige stillinger ikke blive genbesat. Ni af de nedlagte stillinger er redaktionelle.

Ifølge tillidsrepræsentant Peter B. Rasmussen har man helt undgået fyringer blandt DJ-medlemmer.

»I Børsens redaktionelle medarbejderforening, som jeg er formand for, har vi løst det med frivillige fratrædelser. Det er meget positivt, for det var det, vi gik til forhandlinger på. Men jeg synes selvfølgelig, det er kedeligt, at andre faggrupper ikke er kommet i mål med at løse det med frivillige fratrædelsesaftaler,« siger han til Journalisten.

Chefredaktør Anders Krab-Johansen forklarer:

»De nedskæringer er vi kommet frem til ved at regne ud, hvor meget vi skulle spare for at opnå en fornuftig drift i 2015. Vi har, så vidt det har været muligt, forsøgt at opnå det med frivillige fratrædelser, så vi kunne reducere antallet af fyringer,« siger han til Journalisten.

Er det så slut med sparerunder?

»Det er et svært spørgsmål, men ideen har jo været at få det rigtige omkostningsniveau for 2015. Hvordan verden udvikler sig, ved vi ikke,« siger han.

Medarbejdere undrer sig over ejernes krav

Som Journalisten skrev i midt januar, er Børsen nødt til at skære dybt for at leve op til de forventninger, ejerne Bonnier har. Her er krav om en overskudsgrad på 15 procent.

Det krav undrer man sig over hos Børsens medarbejdere oven på dagens fyringsrunde:

»Medarbejderne undrer sig over, hvorfor det er nødvendigt at skære i bemandingen med den gode økonomi, der er på Børsen. Avisen klarer sig langt over gennemsnittet i forhold til andre mediehuse. Kravet til overskud på 15 procent fra Bonnier ser vi som et urimeligt højt krav i forhold til det marked, vi er i,« siger Peter B. Rasmussen.

Krab: Nye arbejdsgange for journalistikken

Anders Krab-Johansen siger, at der kommer ændringer i de journalistiske arbejdsgange.

»Det er klart, at når der bliver færre medarbejdere, er der færre, der kan producere. Ingen er mere kede af at miste medarbejdere end jeg. Det har en konsekvens, og vi forsøger at komme det i møde på to måder: Vi vil reorganisere arbejdet, så vi fokuserer det mest på de områder, som abonnenterne sætter mest pris på. Og så vil der ske nogle ting i overgangen fra print til digital,« siger han.

Anders Krab-Johansen ønsker ikke at sige, hvor mange penge Børsen har sparet. Men denne sparerunde har udelukkende skåret i lønomkostninger, slog chefredaktøren fast over for Journalisten i midt januar.

»Det er lønomkostninger det hele. Inden vi kom hertil, er vi nået hele vejen rundt,« sagde Anders Krab-Johansen.

Opdateret 12.42: Kommentar fra Anders Krab-Johansen
Opdateret 13.07: Kommentar fra  tillidsrepræsentant Peter B. Rasmussen
Opdateret 13.35 med yderligere kommentarer fra Anders Krab-Johansen 

0 Kommentarer