Børsen-rokade påvirker seks journalister

Fire separate tillæg bliver nedlagt og trykkes inde i avisen. Det betyder, at seks fastansatte journalister bliver flyttet til nye stofområder.

Fire separate tillæg bliver nedlagt og trykkes inde i avisen. Det betyder, at seks fastansatte journalister bliver flyttet til nye stofområder.

Selv om seks medarbejdere skal skifte stofområde på grund af besparelser, er stemningen stadigvæk overvejende god blandt de redaktionelle medarbejdere.

»Et mindretal af de berørte er ikke fuldt ud tilfredse, men sådan vil det ofte være med sådanne rokader,« siger tillidsrepræsentanten Peter B. Rasmussen til Journalisten.dk.

Fra 1. januar vil de fire separate tillæg, MedieMarked, Digital, FødevareSundhed og Klima fremover trykkes inde i avisen. Dog med egne forsider. Årsagen til, at Børsen reducerer omkostningerne, er, at finanskrisen kradser. Annoncemængden er formindsket, og 2009 ser ud til at byde på lavvækst i dansk økonomi. Foruden rokaden blandt journalisterne bliver en lille del af de redigerende medarbejdere skrivende journalister. Samtidig bliver pengepuljen til freelance-arbejde formindsket.

»Vores budget for 2009 tager højde for en meget alvorlig nedtur i dansk økonomi. Der skal derfor spares på omkostningerne, og organisationen skal ses efter i sømmene,« siger Børsens adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør, Leif Beck Fallesen.
De redaktionelle medarbejdere har netop holdt en generalforsamling, hvor besparelserne var på dagsordenen.

»Vi talte om, om det er første skridt på vejen mod noget værre, eller det er en proaktiv handling for at undgå yderligere nedskæringer. Ingen kan sige, hvad der er op og ned, men der er en bred accept af, at det er det rigtige at gøre,« siger tillidsrepræsentant Peter B. Rasmussen. Han afviser, at medarbejdere bliver fyret som følge af besparelserne.

»Det her er et udtryk for, at ledelsen foregriber en recession, så vi undgår fremtidige nedskæringer. Jeg ser ikke fyringsrunder i den nærmeste fremtid på Børsen,« siger Peter B. Rasmussen.

Hvis det alligevel skulle komme så vidt, er medarbejdernes overenskomst god. For de fleste medarbejderes vedkommende er fyringsvarslingen et helt år.

Læs også: Dagbladet Børsen nedlægger sit medietillæg.

0 Kommentarer