Børsen-redaktør: Det står skidt til med kvinder i toppen

Børsen mangler kvinder i ledelsen, for avisens egen skyld. »Det handler om, at jeg vil have de bedst kvalificerede personer på posterne, det har ikke noget at gøre med, at jeg har ondt af kvinderne,« siger chefredaktør Anders Krab-Johansen til Journalisten.dk.

Børsen mangler kvinder i ledelsen, for avisens egen skyld. »Det handler om, at jeg vil have de bedst kvalificerede personer på posterne, det har ikke noget at gøre med, at jeg har ondt af kvinderne,« siger chefredaktør Anders Krab-Johansen til Journalisten.dk.

Kvindenetværket K2 har udpeget nominerede medier til K2-prisen for at gøre mest for at få kvinder i ledelsen, samt til K2-næsen, der gives for det stik modsatte.

Når pris og næse uddeles, bygger det på en undersøgelse af kvindernes placering i mediets ledelseslag udarbejdet af K2 og Dansk Journalistforbund. I 'nomineringen' af Børsen står:

Fire gange i træk har K2s analyser vist, at erhvervsavisen Børsen mangler kvinder i de øverste ledelseslag. I 2011 har avisen skiftet chefredaktør og udskiftet på en række poster. Der er dog stadig ingen kvinder i den del af ledelsen, der har indflydelse på journalistikken. Det viser K2s nye tjek af bundskraberne fra den omfattende undersøgelse i 2010. Børsen dækker erhvervslivet og magthaverne, skriver om innovation, ledelse og mangfoldighed, men ledes og redigeres primært af mænd.

Journalisten.dk har bedt chefredaktør Anders Krab-Johansen forholde sig til kritikken.

»Jeg anerkender faktisk, at det står skidt til. Jeg er opmærksom på at få kvinder ind i de ledende lag. Men K2 har grundlæggende ret i sin kritik,« siger Anders Krab-Johansen.

På Børsen er den øverste journalistiske ledelse ham og Niels Lunde. Han fremhæver dog, at der også er kvinder i ledelsen. Marianne Bahl er for nylig blevet ansat som designchef på avisen, og Anne Louise Houmann er en af avisens tre nyhedschefer.

»Børsen er en lille organisation, så nyhedscheferne kan godt siges at være en del af det øverste lag. Det betyder jo, at avisen hver tredje dag redigeres af en kvinde,« siger Anders Krab-Johansen.

Ikke desto mindre anerkender chefredaktøren, at Børsen godt kunne bruge flere kvinder i ledelsen.

Hvorfor er det et problem, at der ikke er flere kvinder i ledelsen?

»Fordi kvinder fylder halvdelen af befolkningen, og de fleste kvinder, jeg kommer i nærheden af, er lige så dygtige som mænd. Det handler om, at jeg vil have de bedst kvalificerede personer på posterne, det har ikke noget at gøre med, at jeg har ondt af kvinderne,« siger Anders Krab-Johansen.

Hvad kan I gøre bedre på Børsen?

»Vi kan indføre et princip om, at hver gang, vi udnævner en ledende medarbejder, skal der være en eller flere kvinder med i opløbet. Den metode brugte jeg på Politiken. Det er åbenbart sådan, at kvinder er lidt sværere at få øje på, men når man først får kigget ordentligt efter, er de mindst lige så kvalificerede som mændene.«

Anders Krab-Johansen tilføjer dog, at Børsen kan have sværere ved at ansætte kvinder.

»Vi har en særlig udfordring på en erhvervsavis, og det er desværre at rekruttere kvindelige journalister i det hele taget. Jeg ved ikke hvorfor de har det sværere med at skrive om penge og magt, men der er bare færre kvinder, der søger.«

0 Kommentarer