Børsen har siden nytår taget penge for op mod 25 procent af deres onlineartikler. »Vores brugere forsvinder ikke,« siger Jørgen Andresen, redaktionschef på Børsen Digitale Medier, til Journalisten.dk.1. januar begyndte onlinemaskineriet på Børsen langsomt at kværne derudaf med passwordbeskyttede artikler.
»Omkring 25 procent af vores artikler på borsen.dk ligger bag password. Det er typisk de tunge historier, hvor vi virkelig har noget at fortælle, som brugerne skal betale for,« siger Jørgen Andresen, redaktionschef på Børsen Digitale Medier, til Journalisten.dk
Han har svært ved at få armene ned.
»Inden vi begyndte projektet, havde jeg forventet, at vi ville miste brugere, men det går meget bedre end forventet. Siden finanskrisen ebbede ud, har vi formået at have et stabilt niveau på omkring 19 millioner sidevisninger om måneden,« siger Jørgen Andresen.
I en verden, hvor nyhedsbrugerne ofte forventer, at nyheder er gratis, har borsen.dk's brugere taget betalingsmuren til sig.
»De unikke brugere siver ikke, hvilket vi er meget glade for. På sigt bliver de måske trætte af at skulle betale for artiklerne, men på nuværende tidspunkt ser det godt ud. I den forbindelse er det vigtigt at sige, at vi ikke laver nyheder for gratisterne. Vi laver nyheder for vores abonnenter,« siger Jørgen Andresen, der trods alt er glad for, at avisen ikke har oplevet en storm af vrede gratister.
De sidste tre måneder har været et langt eksperiment for Børsens onlineredaktion. Hvad virker? Hvad virker ikke?
»Vi har blandt andet præsteret at gemme vores topnyhed på borsen.dk bag et password. Alligevel læste 10-15.000 brugere artiklen,« siger Jørgen Andresen.
I den forbindelse gør Jørgen Andresen selv opmærksom på, at brugerne på borsen.dk kan læse de tre første afsnit af password-beskyttede artikler. Og som han siger:
»Hvis en journalist gør sit arbejde godt, får læserne artiklens hovedpointer i den første del af artiklen.«
Børsens onlinesatsning sker med forbillede hos Wall Street Journal og Financial Times. Jørgen Andresen er glad for at betalingstanken griber om sig. Også i Danmark.
»Det er befriende, at vi i branchen taler om det. Som journalister laver vi et produkt, der koster penge at fremstille, og vi kan ikke tjene alle pengene hjem gennem bannerannoncer,« siger Jørgen Andresen til Journalisten.dk.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.