Politiefterforskning

Børsen får 325.000 kr. i bøde for snyd med corona-støtte

Politiet har nu afsluttet sin undersøgelse af sagen om Børsens uretmæssige corona-støtte

Det kommer til at koste Dagbladet Børsen omkring 325.000 kroner i bøde, at avisen under pandemien snød med corona-støtteordningen.

Det er resultatet af Politiets undersøgelse af sagen, som nu er afsluttet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Børsen.

Ifølge Politiets efterforskning har Børsen fået udbetalt 163.072 kroner i uberettiget kompensation. Det er tæt på det beløb på 126.655 kroner, som avisens egen advokatundersøgelse af sagen i 2021 landede på.

Bøden er ifølge reglerne på to gange det relevante beløb og lander dermed på omkring 325.000 kroner.

Corydon beklager

Selv om Børsen fortsat finder advokatundersøgelsens oprindelige konklusion korrekt, har Børsen valgt at afslutte sagen på det foreliggende grundlag, fordi forskellen er relativt beskeden.

Børsen har derfor underskrevet Politiets bødeforlæg.

”Jeg vil gerne endnu en gang på Børsens vegne beklage sagen. Vi har fra starten gjort alt, hvad vi kunne, for at rette op på de fejl, der er blevet begået hos os, og for at få sagen korrekt udredt. Vi bemærker, at den nu afsluttes med en konklusion, der i praksis svarer til det resultat, som Plesner nåede frem til i deres undersøgelse,” udtaler chefredaktør Bjarne Corydon.

Børsen har brugt knap seks millioner på advokater og revisorer på at komme til bunds i sagen.

Fire blev fyret

I alt fire personer på Børsen mistede deres arbejde, efter at advokatundersøgelsen i maj 2021 slog fast, at der er foregået snyd med kompensationsordningen for tabte annoncekroner under coronakrisen.

Der var tale om tre medarbejdere i annonceafdelingen samt Børsens kommercielle direktør, Frederik Gundorph Pedersen.

Undersøgelsen konkluderer, at der er blevet udskudt annonceordninger for 158.319 kroner uden rimelig begrundelse.

0 Kommentarer