Børsen dropper TV 2 News – fire ansatte berøres

Børsens nyudnævnte chefredaktør og direktør, Anders Krab-Johansen, starter det nye år med store ændringer. Samarbejdet med TV 2 News er droppet og fire ansatte berøres. Samtidig er Christoffer Arzrouni ansat til at styre debatten.

Børsens nyudnævnte chefredaktør og direktør, Anders Krab-Johansen, starter det nye år med store ændringer. Samarbejdet med TV 2 News er droppet og fire ansatte berøres. Samtidig er Christoffer Arzrouni ansat til at styre debatten. Ifølge Journalisten.dk's oplysninger er der ikke lagt op til fyringer, men det nedlagte samarbejde med finansredaktionen på TV 2 News betyder, at fire fastansatte på dagbladet Børsen vil blive berørt.

Det drejer sig om Mads Gravesen, Mai Zeilund Jessen, Tina Riising og Nina Z. Munch-Perrin, som netop nu sidder til møde med Anders Krab-Johansen.

Børsen stedfortrædende tillidsrepræsentant, Ursula Taylor Rechnagel, oplyser, at nyheden blev præsenteret på en såkaldt nytårskur for en time siden

»Så det er meget nyt for os. Men det er klart, at når der kommer ny ledelse, så må man forvente, at der kommer til at ske nogle ændringer,« siger Ursula Taylor Rechnagel til Journalisten.dk.

Hun forventer, at Anders Krab-Johansen vil indgå en tæt dialog med medarbejderne om de mange nye tiltag på avisen.

»Det har vi også allerede sagt til ham, og der er lagt op til en konstruktiv dialog omkring de ændringer, som vil berøre redaktionen,« siger hun og tilføjer, at det ikke er medarbejdernes indtryk, at der skulle være lagt op til en større fyringsrunde.

Dagbladet Børsen var senest i foråret 2009 igennem en sparerunde, hvor to medarbejdere endte med at blive afskediget mens et par andre valgte at tage imod en frivillig fratrædelse.

Dagens såkaldte nytårskur fra Anders Krab-Johansen bød i øvrigt på et par andre nyheder: Blandt andet er den hidtidige liberale klummeskribent på Jyllands-Posten, Christoffer Arzrouni, ansat til at styre debatten og skrive ledere.

Og så har Børsen ansat ny digital udviklingschef, der skal sikre, at Børsen ikke længere halter bagefter satsningerne på de nye digitale platforme.

PS: Børsens samarbejde med TV 2 Finans blev etableret i 2001, hvor Børsen stillede sine journalister til rådighed i finansindslag i tre daglige nyhedsudsendelser. Til trods for, at samarbejdet nu indstilles, så har TV 2 News fortsat planer om at sende finansnyheder og tilmed styrke dækningen.

Planen er at sende finansnyheder mellem kl. 6 og 7 hver morgen.

0 Kommentarer