Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:11 19.11.2021 Anna Sol Jørgensen

Borgmester skal til middag og forventningsafstemning med Bornholms journalister

25 lokaljournalister på Bornholm holder på tirsdag middag med den nyvalgte konservative borgmester Jacob Trøst.

Her skal journalisterne og borgmesteren komme lidt tættere på hinanden og forventningsafstemme, hvordan deres relation til hinanden skal være.

Det fortæller Esben Ørberg, der er redaktør for Foreningen Norden, der sammen med en række kolleger på Bornholm har taget initiativ til middagen, der foregår uden for citat.

”Jeg fik idéen, fordi jeg for mange år siden var kommunikationschef i Kolding Kommune, og der opdagede jeg, at vi aldrig tog den snak, hvor man afstemmer forventninger med ledende politikere. Journalisterne kastede sig bare over borgmesteren og omvendt. Der var nærmest en krig, som var mærkelig at se på fra mit synspunkt dengang,” siger han.

Helt grundlæggende handler middagen ikke om andet, end at journalisterne og den nyvalgte borgmester kan få et indtryk af hinanden.

”Selv om vi har forskellige interesser, og selv om borgmesteren vil mele sin egen kage, og selv om konkurrencen mellem journalisterne er hård, har vi brug for et frirum, hvor vi kan lære hinanden at kende. Et frirum, hvor vi kan tale rent ud om de spilleregler, vi hver især ønsker for de næste fire år. Måske kan vi gå mindre skævt af hinanden, hvis vi har forsøgt at afstemme forventningerne til måden at omgås på,” siger Esben Ørberg.

Arrangørerne af middagen har fået penge af journalistforbundets Kreds 1, der stiller penge til rådighed for sociale arrangementer.

SENESTE NYT

Flere nyheder