Bornholms Tidende kommer til at fyre i sparerunde

Annoncesvigt og tab af abonnenter gør, at avisen skal spare 4,5 millioner kroner på drift

Bornholms Tidende skal spare 4,5 millioner kroner i drift i 2022, oplyser avisen i en pressemeddelelse.

Ansvarshavende chefredaktør på Bornholms Tidende Kristoffer Gravgaard oplyser til Journalisten, at sparerunden kommer til at betyde fyringer på avisen, også blandt redaktionelle medarbejdere.

”Hvis vi ikke handler nu, er Tidende væk med udgangen af 2022. Derfor vælger vi at tilpasse udgifterne til de nuværende indtægter og samtidig investere i at fokusere og udvikle den abonnementsbaserede digitale nyhedsudgivelse,” siger Kristoffer Gravgaard i pressemeddelelsen.

Vender hver en femøre

Den økonomiske krise på avisen skyldes svigtende annoncesalg under coronaepidemien og fald i antallet af abonnenter. Det forventes, at Bornholms Tidende kommer ud af 2021 med et underskud i millionklassen.

Avisen lægger også ansvar over på regeringen ved at skrive i pressemeddelelsen, at besparelserne kommer, efter at ”regeringen igen og igen har udskudt forhandlingerne om en ny medieaftale, der blandt andet skal hjælpe trængte lokale dagblade”.

”Lige nu vender vi hver en femøre i budgettet for at finde besparelser. Men det er klart, at hvis vi skal spare så mange penge på driften i 2022, så er vi nødt til også at sige farvel til nogle af avisens dygtige medarbejdere. Det kan vi desværre ikke undgå,” siger Kristoffer Gravgaard i pressemeddelelsen.

Medarbejderne på avisen blev orienteret om sparerunden i går, og medarbejderne får i næste uge mulighed for at søge om frivillig fratrædelse. Ledelsen forventer, at spareplanen er gennemført inden udgangen af september.

Ny chef satser på digitale abonnenter

Da Bornholms Tidende i juni fremlagde årsregnskabet for 2020, var det også med røde tal på bundlinjen.

Bruttofortjenesten dykkede fra 21,1 millioner kroner til bare 6,1 millioner kroner, og det var primært afviklingen af avisens trykkeri, der forklarede den nedgang, eftersom udstyret fra trykkeriet blev nedskrevet med mere end 12 millioner.

Derudover kostede coronapandemien dyrt på annonceindtægter, som det har været tilfældet i store dele af mediebranchen.

Direktør Kim Eland sagde på det tidspunkt, at han forventer underskud igen i år, men at han håber på bedre tider i 2022.

Kristoffer Gravgaard tiltrådte stillingen som ansvarshavende chefredaktør på Bornholms Tidende 1. september, og han har sagt, at han vil have fokus på at skaffe digitale abonnenter.

Han overtog stillingen, efter at hans forgænger, Øjvind Hesselager, forlod avisen i marts. Det skete, efter at de redaktionelle medarbejdere på avisen havde udtrykt skarp kritik af chefredaktøren.

0 Kommentarer

Læs også

Medarbejdere roser ledelsen på Bornholms Tidende

Efter chefafgang på Bornholm: Medarbejdere roser ledelsen

18. MARTS 2021
Uro på klippeøen: 19 af 24 medarbejdere har sendt bekymringsbrev om chefen

Uro på klippeøen: 19 af 24 journalister har sendt bekymringsbrev om chefen

03. MARTS 2021