Lokalmedier

Bornholms Tidende får overskud for første gang i årevis

Læsere og annoncører får æren for at have været med til at vende underskudsforretningen

Bornholms lokalavis Bornholms Tidende har efter flere år med millionunderskud afleveret et regnskab, der viser overskud.

Det skriver avisen i en pressemeddelelse.

Overskuddet lyder på lige knap 100.000 kroner, helt præcist 98.661 kroner. Ifølge pressemeddelelsen er driften forbedret med fire millioner kroner fra 2021 til 2022.

”Vi er meget stolte af den turn around, vi har sat i søen på Bornholms Tidende. Det har været en kæmpe ændring for bude, sælgere, administration og redaktion. Det har krævet en stor indsats fra alle, og det giver nu et nødvendigt positivt resultat,” siger bestyrelsesformand Peter Brandt Kofoed i pressemeddelelsen.

Tilskrives annoncer og abonnenter

Bornholms Tidende var igennem en større omlægning i 2021, og avisen har i 2022 stoppet distribution af tilbudsaviser, effektiviseret distributionsforretningen, lagt ugeavisen Bornholm sammen med Bornhholms Tidende, effektiviseret produktion og udviklet på abonnementsforretningen. Det har ifølge pressemeddelelsen skabt færre udgifter og øget omsætning, hvad angår både annoncer og abonnementer.

”Æren for det gode resultat skyldes i den grad, at abonnenterne trods forbrugerkrisen har stået last og brast med Tidende, og annoncørerne fortsat bruger Bornholms dagblad på print og net til at kommunikere med kunderne på Bornholm,” siger Peter Brandt Kofoed i pressemeddelelsen.

Bornholms Tidende har de seneste 14 år mistet gennemsnitligt 500 abonnenter per år. Den udvikling er bremset, så avisen kun mistede 162 betalende abonnenter sidste år.

Samtidig har 2022 budt på en mærkbar vækst i den digitale brug af Tidende.dk og en øget efterspørgsel på kombi-weekendabonnementet med fuld digital adgang hele ugen og den store weekendavis leveret i aviskassen om lørdagen, lyder det i pressemeddelelsen.

Stor omstilling for alle

Kristoffer Gravgaard overtog posten som chefredaktør for avisen i foråret 2021 og blev sidste år også udnævnt som direktør for Bornholms Tidende. Han overtog efter den tidligere chefredaktør Øjvind Hesselager, der fratrådte i 2021 efter kras kritik fra sine medarbejdere.

Siden er gratisavisen Ugeavisen Bornholm blevet lukket, da den sammen med omdelingen af magasiner og trykte reklamer var blevet en underskudsforretning. I 2021 var avisen igennem en fyringsrunde, hvor der blev nedlagt seks redaktionelle stillinger for at spare 4,5 millioner kroner på driften i 2022.

”Det har været en stor omstilling for alle på og omkring Tidende, som langtfra har været nem eller er slut. Den markant bedre drift er et resultat af indsatsen, som vi er rigtig stolte af,” siger chefredaktør og direktør Kristoffer Gravgaard.

 

 

 

0 Kommentarer

Læs også

Medarbejdere roser ledelsen på Bornholms Tidende

Bornholms Tidende nedlægger seks redaktionelle stillinger

30. SEPTEMBER 2021
Medarbejdere roser ledelsen på Bornholms Tidende

Efter chefafgang på Bornholm: Medarbejdere roser ledelsen

18. MARTS 2021