Bornholm dropper Ritzau til fordel for lokalt stof

Bornholms Tidende trak sig i går som kunde og medejer på Ritzaus Bureau. Besparelsen skal forhåbentligt bruges til mere lokalt stof, siger chefredaktøren til Journalisten.dk. Læs hele hans forklaring her.

Bornholms Tidende trak sig i går som kunde og medejer på Ritzaus Bureau. Besparelsen skal forhåbentligt bruges til mere lokalt stof, siger chefredaktøren til Journalisten.dk. Læs hele hans forklaring her.

»Nationale og internationale nyheder fra Ritzau har altid kun været et supplement på Bornholms Tidende. Vi har hele tiden haft det som mål at fylde avisen ud med lokalt stof. De dage, hvor vi slet ikke har behov for at fylde Ritzau-stof i avisen, har vi været meget glade.«

Sådan siger Dan Qvitzau, ansvarshavende chefredaktør på Bornholms Tidende. Avisen trak sig i går fra samarbejdet med Ritzaus Bureau.
»Vi vil gerne stå frit og sondere markedet,« siger Qvitzau til Journalisten.dk.

Avisen på Bornholm fik mulighed for at trække sig ud af bureauet, da Berlingske Media i sidste uge meddelte, at koncernen ikke længere vil være at finde i Ritzaus ejerkreds efter nytår.

»Ritzau er blevet et selvstændigt medie. Bureauet var oprindeligt en underleverandør til dagbladene, men siden har det udviklet sig til at være leverandør til andre platforme. I dag er en stor del af Ritzaus artikler skrevet til nettet, hvor de ligger til fri beskuelse – så er det ikke længere unikt stof,« siger Dan Qvitzau, der ikke ville blive overrasket, hvis flere medier trækker sig fra Ritzaus Bureau, inden fristen udløber i morgen torsdag.

Det var en hurtig beslutning, da Bornholms Tidende besluttede sig for at forlade Ritzau, så der ligger ikke en plan klar over, hvad avisens næste skridt bliver. Men chefredaktør Dan Qvitzau opruller flere scenarier over for Journalisten.dk:

»Vi kan jo bruge pengene til at købe mere lokal journalistik – det er det, vi allerhelst vil fylde vores avis med. Men der er stadig mulighed for at samarbejde med et nyhedsbureau. Lige nu er Newspaq jo det eneste gangbare alternativ, men vi er også interesserede i at høre mere om det projekt, Berlingske måske er i gang med. Og det sidste scenarie er jo, at vi holder fast i Ritzau. Bureauet har meldt ud, at det vil lave en ny struktur, hvor man ikke behøver at være medejer for også at være kunde. Det kunne godt være interessant for os,« siger Dan Qvitzau.

1 Kommentar

Peter Simonsen
31. AUGUST 2011
Re: Bornholm dropper Ritzau til fordel for lokalt stof
JydskeVestkysten dropper angiveligt også Ritzau