Børnelokker-journalister til psykolog

To journalister på Ekstra Bladets serie om børnelokkere går til psykolog for at få bearbejdet deres oplevelser.

To journalister på Ekstra Bladets serie om børnelokkere går til psykolog for at få bearbejdet deres oplevelser.

Ekstra Bladets Tine Røgind, der spillede rollen som 13-årige BabyMay i avisens børnelokker-kampagne, blev under arbejdet ramt af en slags 'Stockholmsyndrom'.
Hun kom så tæt på de mænd, hun chattede med på Arto, at hun fik sympati for dem.
Hun var i sidste uge til psykolog for at blive debriefet sammen med lederen af Ekstra Bladets gravergruppe, Heine Jørgensen.
Det fortæller hun i det nye nummer af Journalisten, der udkommer onsdag.

Tine Røgind mener, at hun havde svært ved at lægge afstand til mændene, fordi hun spillede rollen som 13-årig lillepige over for dem.
»Jeg begyndte at sætte spørgsmålstegn ved projektet og havde ikke lyst til at afsløre mændene. Jeg begyndte at forstå, hvorfor de gør, som de gør,« fortæller Tine Røgind.

Siden 2006 har Tine Røgind siddet på Ekstra Bladets redaktion og chattet med ældre mænd.
»Det er mega anstrengende at infiltrere et miljø. Når jeg gør det, er jeg meget passioneret omkring det, og så kan jeg godt miste mig selv.«

Tine Røgind har tidligere ageret muldvarp for Ekstra Bladet i en sag, hvor hun skulle infiltrere et fængselsmiljø.
Ekstra Bladets kampagne om pædofile førte til afsløringen af fire mænd og fire anholdelser.

5 Kommentarer

Ragnar
1. MAJ 2013
omg preben sider du nu og
omg preben sider du nu og forsvare sådan nogen mennesker som dig selv . du er bare så klam din gamle gris . prøv og google preben nyborg madsen og så finder i hurtig ud af hvorfor han har denne holdning ! Adr ! ewww gåsehud .
Michael Bjørnbak Martensen
12. JUNI 2008
Re: Børnelokker-journalister til psykolog

Dejligt at Ekstra Bladet har en gravergruppe, der tager relevante emner op - bliv endelig ved med det.

For journalistikken handler det ikke om, hvorvidt tingene holder i en danska retsa, men om etikken er ok - og det er den efter min bedste overbevisning i denne sag.

Fagligt har jeg et meget stort håb om, at redkationerne bliver dygtigere til at coache medarbejderne, fror denne - helt nødvendige journalistik - kan få følger, personligt.

Det ser vi desværre ganske mange eksempler på, hvor krigens reportere nok er værst ramt - men hvor også de dagligdags gravehistorier kan få konsekvenser.

Vejen frem er mere af den form for journalistik - og mere faglighed, så journalisterne også har det rart med deres arbejde.

 

preben nyborg madsen
10. JUNI 2008
Re: Børnelokker-journalister til psykolog

Heine Jørgensen

Du har åbenbart noget imod, at jeg har lyst til debat og har en holdning til tingene.

Det udtrykker dit indlæg næppe.

Du får luftet lidt gylde, såsom at  jeg ikke fatter dybden og bredden hvorfor ikke højden?) af  EB´s usmagelige hetz mod børnelokkere. INTET beviste de - udover at avisen kunne tjene penge på laveste fællesnævner af frygt, hetz, chok og unfair journalistik (hvis man kan kalde det det?) og jeg synes egentlig, at de skulle sende chefredaktionen og direktionen til psykologisk eller (frækt, ja) psykiatrisk behandling.

Hvor svært er det at hænge stakkels ensomme mænd ud i den hysteriske folkedomssstol? Jeg kunne køre ti temaer på samme facon, men dybde og bredde?? Come on, EB gør det kun af en grund: Salg!

 

Det er klamt  - og hurra for Bertel Harder, som tør sige det rent ud: EB med luderannoncer med mindreårige på de bagerste sider har udført en klam gerning, som de slet ikke skal gøre. Hvis nogen skal finde børnelokkere, så er det politiet.

Og politiet har i denne hetz/sag ikke haft kød på et ben at gnave i - shame on EB!!!!! 

 

Heine Jørgensen
10. JUNI 2008
Re: Børnelokker-journalister til psykolog

@ Preben Nyborg Madsen

Når man kigger på standarden af det bræk, du i øvrigt får smidt ind på siderne her, kan der kun komme et skuldertræk tilbage. At du ikke fatter dybden eller bredden af, hvad der er skrevet i børnelokkerhistorierne - herunder at man som journalist på samme tid kan være samvittighedsfuld (og derfor har nogle følelser med i sit arbejde) OG være kritisk - ja, det viser, at det er spild af tid at læse endsige svare på, hvad du skriver.

Nyd sommeren sammen med Bertel!

 

 

preben nyborg madsen
10. JUNI 2008
Re: Børnelokker-journalister til psykolog

Ha, ha - ja 4 anholdelser/afsløringer, men så sandelig også 4 løsladelser....for efter min vurdering var der ikke megen kød på det hetz-ben, som EB søsatte med rekordsalg til følge en uges tid.

Samtidig dømte de ofrene via folkedomstolen, som man kunne blive medlem af ved at købe avisen. Eller bare se forsiden...bvadr, for en kampagne. Derfor kan jeg ikke græde tårer over, at EB-journalisterne nu må omkring en psykolog for at debriefes for sådan en gang slatten hetz, hvor politiet også må føle sig halvt til grin i at være indvolveret i - for slet ikke at tale om politikerne. Heldigvis sagde Bertel Harder forleden sin mening om EB: Dobbeltmoralen længe leve og børnelokkeren-serien var usmagelig.

 

Flere