Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:54 25.01.2023 Sebastian Goos

Borgmester gav medie 125.000 til helikopter, der aldrig kom i luften

Borgmester gav medie 125.000 til helikopter, der aldrig kom i luften

TV 2 Nord

I 2017 betalte Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) 125.000 kroner til TV 2 Nord i produktionsstøtte, som blandt andet skulle gå til at dække DGI Landsstævnet i Aalborg fra en helikopter.

Det kan Nordjyske dokumentere på baggrund af en aktindsigt, som viser, at tilsagnet om de 125.000 kroner blev givet, 25 timer efter at TV 2 Nords ansvarshavende chefredaktør, Michael Justesen, bad om pengene i en mail stilet direkte til borgmesteren.

Flere forhold i betalingen kaldes over for Nordjyske problematiske af Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet.

Nordjyske skriver også, at helikopteren aldrig kom i luften på grund af kraftig regn og stiv kuling. Til mediet siger TV 2 Nord-chefredaktør Tino Pedersen, at han i dag ikke kan udpensle, hvad de 125.000 kroner i produktionstilskud gik til:

”Tilskuddet har indgået i den pulje af penge, vi har haft til at lave det bedst mulige setup. Jeg sidder ikke med et regnestykke, så jeg kan øremærke, at det var den faktura, som kommunens penge gik til,” lyder det.

SENESTE NYT

Flere nyheder