Bonus vil skævvride TV 2 yderligere

TV 2-tillidsmand mener, at bonusordninger til menige medarbejdere er altødelæggende for den særlige holdånd, der hersker på stationen.GULEROD. TV 2-boss Per Mikael Jensen er vild med bonusordninger, og ifølge en intern mail mener han, 'at det er det, der OGSÅ skal til, for at vi når de mål, vi sætter for afdelingerne'.

TV 2-tillidsmand mener, at bonusordninger til menige medarbejdere er altødelæggende for den særlige holdånd, der hersker på stationen.

GULEROD. TV 2-boss Per Mikael Jensen er vild med bonusordninger, og ifølge en intern mail mener han, 'at det er det, der OGSÅ skal til, for at vi når de mål, vi sætter for afdelingerne'.

Planerne om bonusordninger til afdelingscheferne på TV 2 har længe været kendt, men det er forholdsvis nyt, at Per Mikael Jensen også ønsker at stille menige medarbejdere en økonomisk gulerod i sigte, hvis de lever op til en række opstillede mål.

De første TV 2-medarbejdere, der kan se frem til en bonus, er de ansatte i TV 2/Interaktiv, der kan hæve en check på 10.000 kroner, hvis besøgstallene på www.tv2.dk vokser tilstrækkeligt. Tidligere er Operation X-holdet blevet belønnet med en flaske champagne for programmet om Rudy Frederiksen, forlyder det i mailen fra den 6. september.

Mens Per Mikael Jensen går ind for bonusordninger af enhver slags, så er tillidsrepræsentant Lennart Sten yderst skeptisk over for flidspræmierne.

»Bonusordninger til menige medarbejdere, det synes jeg er noget skidt. Ånden i TV 2 er fællesskabet. Vi løfter i flok alle sammen. I forvejen er der kodyle lønforskelle i det daglige, og vi kan ikke tåle yderligere skævvridning,« siger han.

Lennart Sten frygter, at bonusordningerne vil kunne ødelægge den specielle holdånd, som efter hans opfattelse hersker på TV 2:

»En bonus er udtryk for et øjebliks værdi af nogle resultater, som kun kan tilvejebringes, fordi alle andre i organisationen løfter, så det er simpelthen totalt ødelæggende for hele TV 2-ånden.«

Direktøren for TV 2, Per Mikael Jensen, forstår ikke kritikken fra Lennart Sten. Han mener, at der allerede i dag er tale om bonusordninger ved de individuelle lønforhandlinger, og han mener, at en bonusordning er meget mere demokratisk og fair over for medarbejderne.

»Kernen i det her er, at hvis der er en periode, hvor det forventes, at man præsterer noget usædvanligt og godt, så mener jeg, at bonusordningen er en god løsning,« siger TV 2-direktøren.

I øvrigt venter medarbejderne på Operation X stadig på den champagne, der ifølge den interne TV 2-mail allerede skulle være afleveret.

»Nu står jeg ikke for afdelingen for udsending af champagne, men kun for uddelingen, men jeg går da stærkt ud fra, at den er på vej,« siger Per Mikael Jensen. /

0 Kommentarer