Bonnier tror ikke på Spotify-model

Bonnier Publications er ikke på vej med en Spotify-model ligesom konkurrenterne Egmont og Aller. Abonnenterne skal nemlig ikke opdage, at andre læser Bonniers blade til en betydeligt lavere pris. »Men det er fint, at Aller og Egmont prøver kræfter med det,« siger Bonnier-boss
I dag præsenterede Aller Media sit svar på en digital fremtid. Streamingtjenesten ’Pling’ giver abonnenterne mulighed for at læse alle Allers magasiner og ugebladene Femina og Se og Hør for kun 99 kroner om måneden. Dermed bliver Aller den første af de tre store magasinudgivere, som tager den såkaldte All-You-Can-Eat-model til sig på det danske marked.

Efter sommerferien kommer Egmont med deres læs-hvad-du-vil-model ’Flipp’, forklarer Klaus Høeg-Hagensen, administrerende direktør for Egmont Publishing i Danmark til Mediawtach.

I modsætning til Aller giver Egmont brugerne af 'Flipp' adgang til alle Egmonts blade og magasiner – fra Anders And til Eurowoman.

Men de to udspil får ikke den tredje store magasinudgiver Bonnier Publications til at hoppe med på vognen.

»Indtil videre er det ikke et vigtigt spor for os at forfølge, og vi vil ikke prioritere det øverst,« siger Jens Henneberg, viceadministrerende direktør og publicistisk chef.

Bonnier venter

Bonnier vil først se, om det er en investering, der kan give overskud.

»Det er fint, at Aller og Egmont prøver kræfter med det, fordi det kan give os et fingerpeg om, hvor det er på vej hen, og så kan vi slå til, når vi synes, det er rigtigt,« siger han.

Pling bliver sammenlignet med musiktjenesten Spotify, hvor man for en fast månedlig ydelse kan høre så meget musik, man kan overkomme. Men hvor Spotify omfatter alverdens pladeselskaber, kan Plings kunder kun læse Allers blade.

Jens Henneberg vil ikke oplyse, om Aller, Egmont og Bonnier har været i forhandlinger om en fælles løsning.

Synes du, det ville være en god idé at gå sammen?

»Det kan være en af mange muligheder,« siger Jens Henneberg, men tilføjer:

Dramatisk prisfald

»For os, der lever af at sælge magasiner i abonnement, er det ikke rart at se sin pris per solgt eksemplar gå dramatisk ned. Vi er meget påpasselige i forhold til vores gode abonnenter. De skal behandles godt, og de skal ikke pludselig opleve, at andre får en bedre deal.«

Digitalt har Bonnier indtil videre satset på at lave e-magasiner for I Form og Illustreret Videnskab.

»Interessen er beskeden. Men vi vil stille og roligt lave e-magasiner for alle magasiner. Det vil give en effekt på loyaliteten og en positiv bundlinjeeffekt,« siger han.

En de mest fremgangsrige tjenester for øjeblikket er hollandske Blendle, der netop har tegnet kontrakt om aflevering af indhold med de største tyske aviser. Artikler i Blendle koster i gennemsnit 1,50 kroner stykket.

0 Kommentarer