Debat

Bold.dk og Tipsbladet snylter på os andre. Så nu sender vi en regning

”Det er stærkt utilfredsstillende igen og igen at opleve, hvordan tipsbladet.dk og bold.dk metodisk planker vores journalistik og i virkeligheden baserer en forretning på at snylte på os andre,” skriver Hans Krabbe, chefredaktør på Midtjyllands Avis. Tipsbladet.dk replicerer

Jeg ved det: Jeg vil blive kaldt både tøsefornærmet, sart og alt mulig andet.

Men jeg er ligeglad. Nu må jeg have luft for min langvarige frustration over, hvordan fodboldplatformene tipsbladet.dk og bold.dk systematisk snylter på vores arbejde.

Det er på ingen måder nyt, og i lange perioder har vi bidt ærgrelsen og frustrationen i os, fordi vi har følt, at det er som at kæmpe mod vindmøller at få dem til at stoppe. Men det seneste eksempel, hvor begge planker vores dækning af generalforsamlingen i Silkeborg IF Invest A/S, var dråben.

En generalforsamling i den lokale superligaklub, som ingen af de to medier vel at mærke kunne drømme om selv at dække.

Ikke desto mindre bliver den til artikler på begge elektroniske platforme, kort efter at vi selv har udgivet vores egen artikel onsdag morgen.

Storslem var især tyveriet fra tipsbladet.dk’s side. Vinklingen, forløbet og store, bærende citater var kopieret 1-1, mens andre passager var skrevet om, så der ikke var tale om direkte citater, men hvor indholdet var præcist det samme. Ydermere citeres sidevinkler, og samlet går artiklen langt ud over de gummiagtige regler om god citatskik.

Vi er et lokalt medie, som sætter en ære i at være tættest på Silkeborg IF. Det bliver kun vigtigere i en tid, hvor de nationale medier ikke længere prioriterer at lave fodboldjournalistik. Vi er også pressede på økonomien. Alligevel står vi i regn og slud og dækker den daglige træning i den lokale klub til gavn for vores læsere.

Vi gider ganske enkelt ikke længere lave arbejdet for jer, så I kan sidde bag skærmen og hygge jer med den trafik, vi skaber for jer. Hvem vil I for resten snylte på, den dag vi ikke længere måtte være her?
Hans Krabbe, chefredaktør, Midtjyllands Avis

Derfor er det stærkt utilfredsstillende igen og igen at opleve, hvordan de to platforme metodisk planker vores journalistik og i virkeligheden baserer en forretning på at snylte på os andre. Ofte går der kun få minutter, fra vi har offentliggjort en SIF-nyhed, til den kan læses andre steder. Det er uetisk, uambitiøst og uacceptabelt.

Efter 40 år i branchen ved jeg godt, at vi låner af hinanden. Det er okay, når strømmen går begge veje, og det sker med ynde. Men når vi oplever kontinuerlig, systematisk og omfattende kopiering af vores unikke, lokale journalistik, er jeg nødt til at råbe op.

Vi gider ganske enkelt ikke længere lave arbejdet for jer, så I kan sidde bag skærmen og hygge jer med den trafik, vi skaber for jer.

Hvem vil I for resten snylte på, den dag vi ikke længere måtte være her?

Så der kommer en regning på 3.500,- ex. moms. Og det vil der blive ved med.

Det er ikke i orden, det der sker.

Hans Krabbe er chefredaktør på Midtjyllands Avis

Replik fra Allan Olsen, ansv. chefredaktør, Tipsbladet:

Vi har den største respekt for Midtjyllands Avis og deres dækning af specielt Silkeborg IF. Derfor sker det jo i ny og næ, at de har en historie, der også vil være interessant for Tipsbladets læsere. Det var der i forbindelse med den omtalte generalforsamling, så der blev lavet en helt regulær citathistorie med dybt link til artiklen på midtjyllandsavis.dk.

At vi skulle have begået så mange forbrydelser på 1.300 tegn, som Hans Krabbe beskriver, er næppe rigtigt. Som det heller ikke er, at citathistorier fra Midtjyllands Avis skulle være en speciel stor trafikkilde for Tipsbladet.

Jeg anerkender til fulde Midtjyllands Avis’ bestræbelser på at opbygge en betalingsforretning for deres indhold, men gode nyhedshistorier – også fra Hans Krabbes medie – vil vi fortsat citere. Som det i øvrigt er standard i hele branchen. Citerer vi for ofte og fra mindre historier? Ja, det er muligt – og det vil vi kigge på.

Nyudnævnt ansvarshavende chefredaktør på bold.dk Mikkel Nøhr er ligeledes blevet forelagt kritikken, men ønsker ikke at kommentere indlægget.

 

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right