
Bjarne Corydon, chefredaktør på Børsen. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Tre medarbejdere i annonceafdelingen og den kommercielle direktør skal forlade Børsen.
Det sker på grund af fusk med den coronastøtte, avisen har modtaget. I alt har Børsen fået 50.842 kroner i uretmæssig støtte, fordi medarbejdere i annonceafdelingen har udskudt aftaler med annoncører. Det viser en advokatundersøgelse, som Børsen har offentliggjort resultaterne af i dag.
Ansv. chefredaktør Bjarne Corydon siger, at det er en alvorlig sag, som det vil tage tid at rydde ordentligt op efter.
”Det her er meget alvorligt, og der vil være utroligt meget arbejde at gøre herfra,” siger han til Journalisten.
De fyrede tjente ikke på det
Han vil ikke uddybe, hvad de tre medarbejdere konkret har gjort.
”Jeg synes, der er et krav om ordentlighed og fortrolighed både for tidligere og nuværende medarbejdere. Det synes jeg, man skal respektere, og det vil jeg gerne stå vagt om,” siger han.
Bjarne Corydon understreger dog, at ingen har haft personlig økonomisk vinding ved det, som er foregået, ligesom den kommercielle direktør ikke har været vidende om, hvad der skete.
Hvis den kommercielle direktør ikke har vidst, at der blev fusket, hvorfor skal han så gå?
”Vi har vurderet, at det var hans ansvar at sikre, at det ikke kunne ske. Men det ændrer ikke på, at han er blevet undersøgt meget grundigt, og man har ikke kunnet konkludere, at han vidste noget om eller initierede det, der er foregået,” siger Bjarne Corydon.
Afviser et problem med kulturen
Er der et problem med kulturen på Børsen, når det kunne foregå så systematisk, at tre medarbejdere var involverede?
”Der er i hvert fald et problem – og det er et meget stort problem, som skal håndteres. Det er vi i gang med, og der er meget arbejde at gøre endnu.”
Men kan man sige, at I har et problem med kulturen på Børsen?
”Nej, det ville være urimeligt at bortdømme Børsen og de mange dygtige medarbejdere, som intet har haft med dette at gøre,” siger Bjarne Corydon.
Han peger på, at problemet har ligget i annonceafdelingen og ikke i den journalistiske del af Børsen.
Direktionen går fri i undersøgelse
Børsen igangsætter nu et internt arbejde med at gennemgå, om kontrol- og oplæringsprocesserne er gode nok, så noget lignende ikke kan ske igen. Bjarne Corydon vil i den forbindelse rykke ”meget tættere på processen”, siger han – men det er for tidligt at sige konkret, hvad der skal ske.
”Det handler om at se på, hvordan vi vil sætte hele organisationen op. Men vi har taget et skridt ad gangen. Indtil nu har vi brugt tiden på at sikre, at vi undersøgte det ordentligt og korrekt,” siger Bjarne Corydon.
Hvilket ansvar har du og resten af den øverste ledelse for, at det her er sket?
”Vi har omhyggeligt sørget for, at også vi blev undersøgt, og det har været principielt afgørende for os, at undersøgelsen ikke blev afgrænset, så den kun kunne ende på en bestemt måde. Konklusionen er, at vi i direktionen ikke har vidst eller haft anledning til at opdage, hvad der er foregået. Derfor ser jeg det sådan, at vi har et dybt ansvar for at rette op.”
Stor tak til whistleblower
Svindelen blev afsløret, fordi en whistleblower en søndag aften i april valgte at sende en mail direkte til Bjarne Corydon.
Hvis I ikke havde fået det tip fra en whistleblower, havde I så opdaget det?
”Nej, så havde vi ikke opdaget det. Derfor skylder vi også den whistleblower en stor tak,” siger Bjarne Corydon, som af hensyn til whistlebloweren ikke vil svare på, om tippet kom anonymt eller med afsender.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.