Bødskov indkaldt til hasteforespørgsel om offentlighedslov

Enhedslisten, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har indkaldt justitsministeren til hasteforespørgsel onsdag om den nye offentlighedslov

De tre partier, der ikke blev indkaldt til forhandlingerne om den nye offentlighedslov har nu indkaldt justitsminister Morten Bødskov til en hasteforespørgsel om lovforslaget.

Hasteforespørgslen finder sted onsdag i Folketinget.

»I morgen bliver for mig afgørende i forhold til at få afklaret, om hvem af dem, der egentlig har ret,« siger Enhedslistens Pernille Skipper til journalisten.dk.

»Er det de borgerlige, der siger, at der ikke er noget nyt i lovforslaget i forhold til det, der blev fremlagt i 2010 eller er det Morten Bødskov, som siger, at lovforslaget er rettet for at tage hånd om den kritik der var dengang.«

»Det bliver en procesdiskussion. Vi er nødt til at spørge, hvorfor det nye lovforslag ikke blev sendt i høring.  Mener regeringen, at den har løst problemerne med lovforslaget eller mener den, at det er det samme forslag?«

»Vi mener, at de har gemt sig bag en ubetydelig omformulering. Der er intet i det nye forslag, der sikrer at embedsmændene ikke forvalter den her lov lige så restriktivt, de måtte have lyst til.«

Enhedslisten har selv tidligere bebudet en høring af den nye offentlighedslov og bedt de parter, der i 2010 gav svar til høring af det gamle forslag om at melde tilbage. Der er svarfrist den 21. februar.

Lovforslaget er på dagsordenen i Folketinget den 26. februar.

3 Kommentarer

Henrik Jørgensen
19. FEBRUAR 2013
@ John Damm Sørensen : SF er
@ John Damm Sørensen : SF er tavse om alt, hvad de lovede inden valget. Ligesom alle andre deltagere i løftebrudsregeringen, som løj for åben skærm. Fint bakket op af de statsfinansierede og -støttede journalister, som tydeligvis havde valgt side. Straffen er så ved at komme nu, og nu hyler den altid politisk korrekte journaliststand så.
John Damm Sørensen
19. FEBRUAR 2013
Jeg tror nu ikke, det har så
Jeg tror nu ikke, det har så meget med partifarve at gøre. At vi overhovedet fik en forbedret Offentlighedslov i sin tid skyldtes så vidt jeg ved udelukkende de borgerliges frygt for et eventualt kommende socialdemokratisk flertal.
Man ønske med andre ord at skaffe sig selv nogle rettigheder inden porten lukkedes.
Når det er sagt, kan man undre sig over, hvor de SF'er er, som råbte op om åbenhed og obligatoriske postlister i 90'erne. De er bemærkelsesværdig tavse for tiden.
Henrik Jørgensen
19. FEBRUAR 2013
Den danske journaliststand
Den danske journaliststand smager nu medicinen af, hvad der sker når man arbejder for at få indsat en socialistisk regering. 80% af journalistforbundets medlemmer stemmer på et af regeringspartierne eller det kommunistiske Enhedslisten, og den slags politikere har aldrig ønsket at blive kigget over skulderen af befolkningen.
Men det får jo nok ikke journalisterne til at ændre opfattelse af, at Helle Thorning er en fantastisk statsminister.