Bo Maltesen får Advokatrådets Journalistpris 2013

Politikens Bo Maltesen får Advokatrådets Journalistpris 2013 for sin "mangeårige og brede journalistik med retssamfundet som omdrejningspunkt"

Journalist Bo Maltesen får Advokatrådets Journalistpris fordi han har "ydet et vigtigt bidrag til det danske retssamfund", skriver Advokatrådet.

Det er anden gang prisen, der er på 20.000 kroner, uddeles til "en journalist, der har vist ægte interesse for retssikkerheden i samfundet."

"Bo Maltesen er kendt for at være både faktuelt orienteret og nøgtern i sin beskrivelse af problemstillingen. I faglige kredse er han kendt for sin fair og ordentlige journalistik. Desuden anses han for at være et journalistisk forbillede, blandt andet fordi han er kendt for at gå til kanten men aldrig videre, end materialet kan bære", skriver Advokatrådet om begrundelsen. 

Bo Maltesen blev uddannet i 1973 på Politiken. Her har han arbejdet som reporter, nyhedsredaktør, søndagsredaktør og chefredaktør. Undervejs i sin karriere har Bo Maltesen været informationschef i DSB og DONG samt redaktionschef på TV-Avisen. Han er i dag skrivende journalist på Politiken, men går på pension senere i år.

Advokatrådets pris uddeles hvert andet år. I år er prisen finansieret af Margot og Thorvald Dreyers Fond.

0 Kommentarer