Bo Lidegaard: Der er ikke mere i den sag

Blot to uger efter, at Bo Lidegaard kategorisk afviste at Politiken indgår aftale med spindoktorer indgik Politiken aftale om at holde på nyheden om Astrid Krags kandidatur i et døgn så det kunne koordineres med en kronik

Blot to uger efter, at Bo Lidegaard kategorisk afviste at Politiken indgår aftale med spindoktorer indgik Politiken aftale om at holde på nyheden om Astrid Krags kandidatur i et døgn så det kunne koordineres med en kronik

Onsdag formiddag "breakede" Politiken nyheden om, at Astrid Krag ville stille op som formand for SF.

På det tidspunkt havde avisen kendt til Krags kandidatur i et døgn. Men nyheden blev holdt tilbage, så den kunne koordineres med offentliggørelsen af en kronik, hvor Astrid Krag fortæller om sin politik.

Kronikken blev bragt i Politiken torsdag.

Det er kun to uger siden, at Politikens redaktør Bo Lidegaard kategorisk afviste, at Politikens journalister kan indgå aftaler med spindoktorer. Det skete i et skriftligt svar til Lasse Jensen fra Mennesker og Medier:

»For Politikens vedkommende er svaret klart: Et sådant samarbejde er ikke praksis og har heller ikke været det. Vores journalister ville ikke kunne indgå aftaler af den karakter med en spindoktor. Politiken opfatter det som afgørende, at vi står helt frit i forhold til magthaverne. Det gør man ikke, hvis man indgår i et samarbejde. I forhold til Politiken er spindoktorer kilder på linje med alle andre. De skal behandles med lige dele respekt og kritisk sans. Den omfatter en klar erkendelse af, hvad kildens dagsorden er og hvem, der kunne se på sagen fra en anden synsvinkel.«

Jeg vil meget gerne have dine kommentarer til, hvordan dette forløb stemmer overens med de retningslinjer, du har redegjort for?

»Det er surt, men ubenægteligt, at vi ind i mellem ikke får talt så meget sammen på tværs, som vi alle gerne vil. Andet og mere er der ikke i den sag,« siger Bo Lidegaard til journalisten.dk.

Da Politiken offentliggjorde nyheden om, at Astrid Krag ville stille op skete det onsdag formiddag klokken 10.35 på avisens hjemmeside. Artiklen var ledsaget af et "breaking news" banner og artiklen indledtes med ordene: "Efter flere dage med rygter melder sundhedsminister Astrid Krag sig officielt ind i kampen om at efterfølge Villy Søvndal som leder af SF, erfarer politiken.dk."

Politikens kronikredaktør bekræftede torsdag overfor journalisten.dk, at han allerede tirsdag vidste, at Krag ville stille op.

Avisens politiske redaktør fik dog tilsyneladende først kendskab til kandidaturet dagen efter.

Hvornår vidste I, at Astrid Krag ville stille op som formand?

»Onsdag formiddag,« fortæller den politiske redaktør, Mette Østergaard.

2 Kommentarer

Sune Harden
14. SEPTEMBER 2012
Re: Bo Lidegaard: Der er ikke mere i den sag
@Troels: Godt, vi fik sat det på plads!
Troels Gadegaard Frølich
14. SEPTEMBER 2012
Re: Bo Lidegaard: Der er ikke mere i den sag
Få ting i hele verden kunne forarge mig mindre.