Bo Elkjær er ny webredaktør på Journalisten

Tidligere vinder af Cavling-prisen og nuværende kommunikatør Bo 'Skipper' Elkjær er valgt som ny webredaktør her på Journalisten.

Tidligere vinder af Cavling-prisen og nuværende kommunikatør Bo 'Skipper' Elkjær er valgt som ny webredaktør her på Journalisten.

Journalisten har ansat den 45-årige journalist Bo Elkjær som ny webredaktør.

Bo Elkjær kommer fra en stilling som presseansvarlig i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Før det var han ansat på Ekstra Bladet, hvor han i 2003 modtog Cavlingprisen for dækningen af grundlaget for Irakkrigen, ligesom han har lavet undersøgende journalistik på avisens webredaktion.

Med i bagagen har Bo Elkjær også årelang erfaring som nyhedsjæger både på papir i Ekstra Bladet og digitalt på ekstrabladet.dk.

Bo Elkjær erstatter Jens Jørgen Madsen, der er blevet ansat som digital fagredaktør på Berlingske. 

Journalisten har i 2012 oprustet på nettet med flere ressourcer, hvilket har udløst stigende trafikmængde og øget debat. I efteråret 2012 skal journalisten.dk igennem en større relancering, der blandt andet omfatter et redesign og bedre tilgængelighed på mobil og tablets.

Det arbejde skal Bo Elkjær drive videre i tæt samarbejde med redaktionen samt freelancejournalist Andreas Marckmann Andreassen, der har vikarieret som webredaktør i snart 10 måneder.
Journalisten fik knap 50 ansøgninger til stillingen og skulle vælge fra en vifte af meget kvalificerede kandidater.

»Det var et tæt opløb, og vi føler os meget privilegerede over at kunne tiltrække så dygtige ansøgere,« siger redaktør på Journalisten Øjvind Hesselager.

Han fremhæver, at Bo Elkjær både har aktuelle erfaringer med det konfliktfyldte kommunikationsarbejde i centraladministrationen og har arbejdet som undersøgende journalist med et kritisk blik for mediernes rolle.

»Bo Elkjær har i den grad set både journalistik og kommunikation fra begge sider af bordet. Han har oplevet udfordringen, når man som journalist igen og igen forsøger at få svar. Og han har selv vurderet journalisternes henvendelser, når de har forsøgt at få politikerne i tale. Han kender spillet, og vi har fået en ny kollega, der kan udfordre kulturen på Journalisten og bidrage med nye vinkler og ideer,« siger Øjvind Hesselager.

Bo Elkjær glæder sig til at starte i det nye job. Han lægger stor vægt på, at Journalistens historier skal lanceres på den platform, der egner sig bedst.

»Debatten skal holdes i gang med en kritisk, analytisk dækning af fagenes mange aspekter. Nyheder skal naturligvis lanceres i det format, som historien bestemmer: På papir, digitalt, som tekst, foto, interaktiv grafik og på sociale medier,« siger han.

Bo Elkjær – der kun går under navnet "Skipper" – begynder i stillingen 1. juli.

9 Kommentarer

Gert Poder
30. MAJ 2012
Re: Bo Elkjær er ny webredaktør på Journalisten

Hej Skipper - godt sprunget. Jeg glæder mig til fremtidens journalisten.dk

 

kh Gert Poder 

Kim Elmose
24. MAJ 2012
Re: Bo Elkjær er ny webredaktør på Journalisten
Tillykke til Journalisten.dk - og til os læsere for at få en piskesvinger på. 
Øjvind Hesselager
24. MAJ 2012
Re: Bo Elkjær er ny webredaktør på Journalisten

Hej Jens

Jeg uddyber gerne.

Som presseansvarlig i et ministerium får man erfaringer med journalister, der kan finde på at stille spørgsmål, som ministeriet ikke altid finder det belejligt at svare på. Måske fordi spørgsmålet er stillet forkert; måske fordi den politiske situation gør det aktuelt ubelejligt.

Vi skriver ikke, at funktionen er mere konfliktfyldt end så meget andet.

Vi skriver heller ikke, at presserådgivning i centraladministrationen altid er konfliktfyldt.

Men noget er. Og det er en type konflikter, vi ofte beskriver på Journalisten, blandt andet fordi de to fag - kommunikation/journalistik - her mødes.

Mange venlige hilsner

Jens Langergaard
24. MAJ 2012
Re: Bo Elkjær er ny webredaktør på Journalisten

 

Tillykke til Bo og Journalisten.dk. Kunne redaktionen måske uddybe hvorfor man mener at kommunikationsarbejde i centraladministrationen er konfliktfyldt. Og hvad betyder det! Mere konfliktfyldt i forhold til hvad; journalistik på en avis, kommunikationsarbejde i en virksomhed, vært ved en prinsessedåb!!!

 

Bodil Rohde
23. MAJ 2012
Re: Bo Elkjær er ny webredaktør på Journalisten

Det er på tide, at DJ får får en Cavlingvinder som redaktør - og nu på journalisten.dk.

Vi har brug for landets bedste side på nettet, og nu har vi fået en af landets bedste journalister.

 Tak for det - og de bedste ønsker til Bo Elkjær.

 Venlig hilsen

Bodil Rohde

Flere