Bo Elkjær: Det skal jeg se på Fagfestival

Ekstra Bladets Cavling-vinder Bo Elkjær regner med at shoppe rundt i oplæggene på årets Fagfestival. Se hans fem favoritter i programmet her.

Ekstra Bladets Cavling-vinder Bo Elkjær regner med at shoppe rundt i oplæggene på årets Fagfestival. Se hans fem favoritter i programmet her.

Journalisten.dk har spurgt Ekstra Bladets undersøgende journalist Bo Elkjær til hans fem favoritter i programmet for årets Fagfestival.

Bo Elkjær, der til dagligt går under navnet 'Skipper', er mest kendt for sin kritiske journalistik om den danske krigsdeltagelse i Irak, som han vandt Cavling-prisen i 2003 for, sammen med to journalister fra Information.

Bo Elkjær henvendte sig hver dag i 671 dage i træk for at få et interview med daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, inden han til sidst fik et interview på 45 minutter.
Bo Elkjær regner med, at han kommer til at komme og gå fra flere af oplæggene. Her er hans fem favoritter til årets Fagfestival:

1. »Connie Hedegaard vil jeg rigtig gerne se. Jeg vil gerne høre hendes historie om skiftet fra journalist til klimakommissær, selvom det er langt fra sikkert, hun vil fortælle det, jeg synes er interessant. Måske vil jeg i virkeligheden mere snakke med hende, for det mest spændende til fagfestival foregår måske i virkeligheden i pauserne.« Søndag 10.30-11.30.

2. »Internationale muligheder for nordiske medier. Det kan godt være, det er en af de ting, jeg i virkeligheden går fra. Måske kommer mediepingerne mere til at tale om penge og platforme, og så er jeg hurtigt væk igen. Men tænk, hvis man havde en dyb snak om, hvordan vi kan sigte efter at lave dansk eller nordisk journalistik, der har internationalt format – og ikke kun Muhammed-tegninger.« Søndag 14.00-15.00.

3. »Off the record – med Kurt Strand og Jakob Elkjær. Der er jo lidt i vælten i øjeblikket om bøger, der baserer sig på journalistik. Løkke-bogen er et eksempel, og Plummer-bogen er et uheldigt eksempel. Hele det aspekt, at man bruger off the record-bemærkninger til at plante historier og den manipulation, der kan ske med journalistikken, det vil jeg gerne se en kvalificeret diskussion af.« Mandag 14.30-15.30.

4. »Datajournalistik 2010. Jeg interesserer mig meget for det at producere journalistik ud fra datamængder. En ting er, at man laver computerbaseret journalistik, koger data sammen med nogle regneark og udleder noget af det. Det er rigtig spændende, for eksempel deres oversigt over landbrugsstøtte. I mit eget brug er jeg nok mere i et grænseland, hvor jeg bruger forskellige computerprogrammer til at systematisere min research til klassisk undersøgende. Jeg vil gerne se, hvad de siger. Om jeg kommer til at bruge det selv, det hænger og blafrer lidt.« Mandag 13.00-14.00.

5. »Medier versus politikere, hvem har magten? Det er en spændende diskussion!« Mandag 13.00-14.00.

Bo Elkjær er også selv med i to sessioner. Han holder et oplæg om brug af Twitter, og så er han med i Foreningen for Undersøgende Journalistiks overrækkelse af graverprisen.

0 Kommentarer