Blokadevarsel mod InMente

 Journalistforbundet er midt i en faglig fight med mediebureauet InMente.

 

Journalistforbundet er midt i en faglig fight med mediebureauet InMente.

Forbundet har varslet blokade mod InMente, hvis ikke bureauet inden 1. april indgår overenskomst med Dansk Journalistforbund (DJ).

Blokaden vil betyde, at InMente-medarbejdere, der er medlemmer af DJ, fra 1. april går i konflikt og vil få strejke-understøttelse fra Journalistforbundets sikringsfond. Samtidig må andre medlemmer af DJ ikke arbejde for InMente.
»Vi har tilbudt at mødes og drøfte situationen med dem, men vi har aldrig fået et positivt svar på vores henvendelser. Mit gæt er, at de ikke har ment det alvorligt, når de har meldt ud, at de gerne vil have en overenskomst,« siger Claus Iwersen, faglig konsulent i Journalistforbundet.

InMentes ene ejer, Steffen Hou, har tidligere til Journalisten sagt, at bureauet gerne vil indgå overenskomst med Journalistforbundet. Nu ønsker Steffen Hou ikke at kommentere varslet om en blokade eller DJs ønske om en overenskomst.

Journalistforbundet har givet InMente løbetid helt frem til april 2004. Claus Iwersen siger, at den lange betænkningstid er en reaktion på, at InMente har mistet en stor kunde. Fra udgangen af februar næste år skal InMente ikke længere levere artikler til Jyllands-Posten.

Journalistforbundets beslutning om at give InMente lang løbetid er, ifølge Claus Iwersen, truffet i samråd med mediebureauets medarbejdere.

»InMente skal have den fornødne tid til at klare de store opgaver, det er for dem at finde nye kunder og samtidig lave overenskomst med os,« siger Claus Iwersen.

Carsten Juste, der er Jyllands-Postens ansvarhavende chefredaktør, fortæller, at avisen har opsagt aftalen med InMente som led i en mindre sparerunde.

»Vi har været meget glade for samarbejdet med InMente, og vi håber, at vi kan genoptage det på et senere tidspunkt,« siger Carsten Juste.

0 Kommentarer