Blokade mod InMente afblæst

    OVERENSKOMST. To dage før den varslede blokade mod InMente ApS skulle træde i kraft, lykkedes det Dansk Journalistforbund (DJ) at indgå overenskomst med bureauet.Faglig konsulent i DJ Claus Iwersen, der har forhandlet aftalen, er ikke i tvivl om, at blokadevarslet har været stærkt motiverende for begge parter.»Det var godt, vi fik en aftale med InMente, også selv om den niveaumæssigt ligger i den nederste tredjedel af forbundets overenskomster,« siger Claus Iwersen.

 

 

 

 

OVERENSKOMST. To dage før den varslede blokade mod InMente ApS skulle træde i kraft, lykkedes det Dansk Journalistforbund (DJ) at indgå overenskomst med bureauet.

Faglig konsulent i DJ Claus Iwersen, der har forhandlet aftalen, er ikke i tvivl om, at blokadevarslet har været stærkt motiverende for begge parter.

»Det var godt, vi fik en aftale med InMente, også selv om den niveaumæssigt ligger i den nederste tredjedel af forbundets overenskomster,« siger Claus Iwersen.

InMente leverer udelukkende til andre medier, derfor har det været vigtigt at lave en aftale, der konkurrencemæssigt ikke truer de fastansatte på de berørte medier, forklarer Claus Iwersen.

»Vi har været fokuseret på at lave en aftale, som vi kunne være bekendt i forhold til de fastansatte,« siger han og fortæller, at aftalen er anderledes end andre aftaler på freelanceområdet. Hvis for eksempel InMente bruger freelancere til at løse opgaver for medier, der er med i O-aftalen, aftale for organisationsblade, skal freelancerne have O-taksten.

»Det ville være urimelig konkurrence over for de freelancere, der arbejder under O-aftalen, hvis InMente ikke skulle overholde den samme aftale,« forklarer Claus Iwersen.

Overenskomsten fastsætter desuden nogle rammer for, hvad stof til andre medier skal koste, hvis det bliver produceret af freelancere.

Steffen Hou, den ene af InMente ApS' to ejere, er samlet set tilfreds med aftalen.
»Vi er glade for, at vi har fået en overenskomst, så vi kan koncenetrere os om det, vi er bedst til, nemlig at lave og udvikle journalistik,« siger han.

Steffen Hou tilføjer, at han indgik overenskomsten, fordi præmisserne er til at leve med. Ellers var overenskomsten ikke blevet til noget – uagtet blokadevarslet.

InMente ApS har eksisteret i godt to år. Overenskomsten har været lang tid undervejs. DJ sendte et blokadevarsel mod InMente i efteråret 2003, men først med virkning fra 1. april 2004, fordi InMente på samme tid mistede sin største kunde, Jyllands-Posten (JP). Blokadevarslet blev senere forlænget til 1. maj 2004.

Ud over de to ejere, Steffen Hou og Jesper Laursen, beskæftiger bureauet i dag to fastansatte journalister og to journalister, der er ansat tidsbegrænset. InMente leverer stof til blandt andet gratisaviserne MetroXpress, Urban og HVER/dag.

0 Kommentarer