Bloggede sig til job

»Jeg håber, tilbuddet om seks ugers selvvalgt uddannelse vil fortsætte.«Rikke Thorborg Jørgensen på 25 år har blogget sig fra at være jobsøgende til en stilling som webredaktør hos Feriepartner Danmark.

»Jeg håber, tilbuddet om seks ugers selvvalgt uddannelse vil fortsætte.«

Rikke Thorborg Jørgensen på 25 år har blogget sig fra at være jobsøgende til en stilling som webredaktør hos Feriepartner Danmark.

Hvad er din baggrund?
Jeg blev uddannet kandidat i erhvervssprog fra universitetet i august sidste år, så jeg kommer fra en uddannelse, hvor jeg ikke fik lov at lave så meget praktisk. Derfor valgte jeg at tage mine seks ugers efteruddannelse på Mediehøjskolen. Jeg tog et kursus i formidling til web, og allerede en måned efter kurset blev jeg ansat som webredaktør hos Feriepartner Danmark.

Hvad lavede du på din efteruddannelse?
Jeg meldte mig til, fordi det var spændende, men jeg havde ingen anelse om, at jeg ville få så meget konstruktivt ud af det. Kurset på Mediehøjskolen havde et meget praktisk sigte. Hele kurset gik ud på, at man skulle lave sin egen blog, som vi byggede op uge for uge. Min blog var faktisk ikke specielt fagligt relevant – jeg bloggede om kager. Men med bloggen viste jeg en masse teknisk kunnen. Jeg viste, at jeg var god til at skrive til nettet, at jeg kunne lave video, billeder og lyd. Så jeg brugte bloggen til at promovere mig selv.

På kurset bredte jeg mig ud på et felt, hvor jeg ikke havde været så meget før. Jeg har altid interesseret mig for web, men jeg har ikke arbejdet så praktisk med det før. Jeg fortsatte med at udvikle og opdatere bloggen efter kurset.

Hvordan påvirkede efteruddannelsen din jobsøgning?
Det, at jeg havde et konkret produkt at vise frem, gjorde hele forskellen. Jeg har selvfølgelig en masse kompetencer fra universitetet, men jeg havde alligevel sendt over 50 ansøgninger uden at komme til en eneste samtale. Men så kom jeg på dette her webkursus, og en måned efter havde jeg et job som webredaktør. Uden min blog havde jeg ikke fået jobbet hos Feriepartner Danmark.

Det er selvfølgelig rigtig godt at have denne her store forkromede universitetsuddannelse, men det er bare meget teoretisk det hele. Med min blog kunne jeg vise Feriepartner Danmark, hvad jeg kunne. For mig var det meget relevant at få muligheden for at tage seks ugers selvvalgt kursus i starten af min ledighed. Det er desværre svært at få lov at tage uddannelse som aktivering, så jeg håber, tilbuddet om seks ugers selvvalgt uddannelse vil fortsætte. •

CV: Bachelor i tysk og kommunikation fra CBS. Kandidat i virksomhedskommuni-kation i august 2010.

0 Kommentarer