Det er tid til selvransagelse. Og David Trads, Svenn Dam og Morten Nissen Nielsen burde skamme sig, skriver kommunikationsrådgiver Joachim Sperling i sin blog om lukningen af Nyhedsavisen.
Joachim Sperling holder sig ikke tilbage i sin kritik af hele ledelsen af Nyhedsavisen. Med titlen 'Nyhedsavisioti' på sin blog angriber han de tre øverste chefer direkte og skriver blandt andet:
Det er nu på tide med selvransagelse, for hvad er det lige, der gør, at mediebranchen konstant bliver invaderet af fantaster?.
Herefter udpeger han de hovedansvarlige:
Blandt de store syndere og folkeforførere finder vi blandt andet Berlingskes nye Washington-korrespondent David Trads, der har excelleret i en perlerække af nedladende udtalelser om de ”gamle medier”, og som har forherliget et forretningskoncept, der fra start har hvilet på et fatamorgana. Han burde virkelig skamme sig. Det kan han passende gøre sammen med bestyrelsesformanden, Svenn Dam, og avisens direktør, Morten Nissen Nielsen. Også de har bidraget til folkeførelsen og Nyhedsavisiotien.
Læs her hele Joachim Sperlings blog på Business.dk.
3 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Skam er jo en grim følelse, som for længst er afskaffet inden for børne- og ungdomspædagogikken, og at eksperimentet med Nyhedsavisen ikke lykkedes, bør ikke udløse skam, højst selvrangagelse. Metroexpress kører da ganske godt, og et blad som Helse, der godt nok er i betalingsstandsning netop på grund af en hårde konkurrence fra gratisaviserne, har da eksisteret i over 50 år som gratis, annoncefinansieret blad med et oplag på 300.000 og 800.000 månedlige læsere.
Det er altså en virkelighed, der er og var reel.
Bortset fra det, så er jeg sikker på, at ganske mange læsere kommer savne det udmærkede journalistiske produkt, Nyhedsavisen udviklede sig til.
ange hilsner
John Peters
Ribe/Demjansk
Jantelov eller ej - lukningen af Nyhedsavisen (og som sådan hele gratisavis-krigen) giver god mening til det gamle ordsprog om, at det er let at blive millionær på at udgive aviser. Man skal bare have en milliard i forvejen...
Mon ikke en forestående lukning af yderligere underskudsgivende produkter ligger ret forude? Jeg føler med kollegerne derude!
Ikke et ord om Jantelov, vel, men det gode ved folkene i toppen af Nyhedsavisen var, at man ikke kunne tage dem alvorligt. Ambitioner er rigtig gode, men der er også noget, der hedder virkelighed, og det opdagede de vist aldrig. Det er benhårdt at drive medier, og det kan diverse chefer jo lige så godt indse, inden de puster sig op for dernæst at ende i skifteretten. Vi journalister skal såmænd nok klare os på den ene eller anden måde.