Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:56 20.11.2023 Søren Frandsen

Blodig weekend for journalister i Gaza

Blodig weekend for journalister i Gaza

Krigen raser på anden måned i Gaza. Israel Defense Forces/Reuters/Ritzau Scanpix

Antallet af dræbte journalister i krigen mellem Israel og Hamas fortsætter med at stige.

Ifølge nyeste tal fra Committee to Protect Journalists (CPJ) har nu mindst 48 journalister og mediearbejdere mistet livet i krigen, der nu kører på sin anden måned. Det er en stigning på seks personer siden sidste uge.

”Vi fordømmer volden og chikanen, som journalister, der dækker krigen mellem Israel og Hamas, bliver udsat for. Begrænsningerne i retten til nyheder og information, som er endnu mere afgørende i krigstid, er uacceptable, og de skal stoppes øjeblikkeligt,” lød det i sidste uge i en officiel udtalelse fra Reporters Without Borders.

Krigen mellem Israel og Hamas begyndte, da Hamas-krigere 7. oktober brød gennem grænsen til Israel og dræbte mere end 1.000 mennesker og tog flere hundrede gidsler. Siden har den israelske hær svaret igen med omfattende luftangreb på Gaza, der i skrivende stund har kostet mindst 13.000 mennesker livet.

Da krigen primært foregår i Gaza, er der blevet dræbt flest palæstinensiske journalister. På nuværende tidspunkt har mindst 43 journalister med palæstinensisk ophav mistet livet, mens fire israelske og en enkelt libanesisk journalist er blevet dræbt.

”Vi opfordrer derfor de israelske myndigheder til at sætte en stopper for disse alvorlige angreb, til at gennemføre undersøgelser for at bringe de ansvarlige for retten, og til at beskytte mediepersonalet,” lyder det videre fra Reporters Without Borders.

SENESTE NYT

Flere nyheder