Blodbad på Nordisk Film

FYRINGER. I 1990erne var det en privat tv-gigant med 200 ansatte. I dag er Nordisk Films TV-produktion en vingeskudt svane, hvor halvdelen af de tilbageblevne 40 medarbejdere i sidste uge blev fyret.Med i faldet røg også administrerende direktør Lars Mandal.

FYRINGER. I 1990erne var det en privat tv-gigant med 200 ansatte. I dag er Nordisk Films TV-produktion en vingeskudt svane, hvor halvdelen af de tilbageblevne 40 medarbejdere i sidste uge blev fyret.

Med i faldet røg også administrerende direktør Lars Mandal.

Det var TV 2s beslutning om at indstille ti års samarbejde om børne-tv, der sidste tirsdag sendte nye rystelser gennem lokalerne på Mosedalsvej i Valby. En kostbar tre-årig kontrakt til en samlet pris af næsten 70 millioner kroner var gået fra Nordisk til konkurrenten Koncern.

»Det skulle have været et almindeligt morgenmøde, hvor direktør Lars Mandal fortalte om løst og fast. Men det blev det ikke. Mandal varslede en særlig dag og meddelte herefter, at 15 mennesker skulle afskediges. Han sluttede med at fortælle, at han også selv var fyret,« fortæller medarbejdere.

I 1990erne var Nordisk Film storleverandør af fjernsyn til TV 2. Programmer som Eleva2ren, Fak2ren, Lykkehjulet og Mandagschancen prægede sendefladen og indtjente to-cifrede millionbeløb.

Fremover er der kun Go' aften Danmark tilbage i den faste programpakke.

0 Kommentarer