Bliv praktikant på Journalisten

Hvorfor skal jeg vælge Journalisten?
Du får næppe en bedre platform til at udvikle dit talent end Journalisten og journalisten.dk. Og du finder nok ikke et andet sted, hvor du i den grad opbygger fremtidens netværk, mens du passer din uddannelse. Praktikperioden er på seks måneder, men der er mulighed for at forlænge den til 12 måneder.

Bliver jeg bedre på Journalisten?
Ja, vi har landets måske bedste coaching af journalistpraktikanter, som bliver ført gennem en slagkraftig mediekombination, hvor du lærer at fyre dine historier af på både web, sociale medier, podcast og i magasin.
Journalisten er en del af et netværk af praktiksteder, der holder læringsdag en gang om måneden.
Vores praktikanter sætter ikke kun deres fingeraftryk på Journalisten og journalisten.dk. Vi bliver også citeret flittigt af andre medier.

Hvem arbejder på Journalisten?
Vi er otte medarbejdere på Journalisten.
Redaktionen ligger midt i København med udsigt til Christiansborg.

Hvad kan I lokke med?
Som praktikant har du mulighed for at komme til udlandet, hvis du har den rigtige idé.
Ud over praktiklønnen – den kan vi desværre ikke hæve – tilbyder vi gratis abonnement på magasin og avis, fri telefon, licens og internet.
Frokosten i Journalistforbundet kan imponere de fleste på SU.

Hvad siger de tidligere praktikanter?

Maja Langberg var 23 år, da hun begyndte som praktikant i 2018
I dag: Journalist på TV 2

Jeg har svært ved at tro, at der er en praktikplads, der giver dig en bedre journalistisk værktøjskasse end Journalisten. Du bliver øvet i at skrive nyheder, mens deadline ånder dig i nakken, og du får lov til at skrive længere, mere dybdegående historier til magasinet (hvor et dygtigt grafisk team sørger for, at siderne er blandt de smukkeste i landet). Du lærer at holde fast, når kilderne forsøger at drible uden om kritiske spørgsmål, og du får dig en viden om mediebranchen, der gør, at du til kryds og slange kan begå dig til ethvert indspist mediearrangement.

Hvis du vil i praktik på Journalisten, skal du være klar på at give den gas. Det er et lille hold med en stor opgave, og der er derfor også en forventning om, at du har lyst til at få noget fra hånden. Til gengæld har jeg svært ved at forestille mig, at der er idéer, du ikke får lov til at prøve af. Og – måske allervigtigst – bliver du en del af en skøn redaktion, der emmer af herlig holdånd.

Anne-Laura Hedegaard var 23 år, da hun begyndte i praktik på Journalisten i 2017
I dag: Freelancejournalist

”Jeg søgte Journalisten, fordi det virkede som et sted, hvor jeg ville blive udfordret, men støttet hele vejen. Og det er jeg blevet. Det sværeste ved at være praktikant på Journalisten er, at du skriver om et smalt emnefelt til læsere, der er eksperter i det.

Det nemmeste er til gengæld, at du arbejder med syv dejlige kolleger, som er enormt dygtige inden for det emnefelt, og som hjælper dig. Også når der er travlt på en nyhedsvagt. Og du får feedback på alt – inden det bliver udgivet. Som praktikant på Journalisten får lov til at være kritisk, etisk og irriterende vedholdende. Og så bliver du taget seriøst. Både af kilderne og af kollegerne.”

Ole Obitsø, var 22 år, da han begyndte på Journalisten i 2015
I dag: Nyhedschef på Markedsføring

”Jeg kan næsten ikke forestille mig, at der er et bedre praktiksted i Danmark end Journalisten.
Hver eneste dag er ekstremt udfordrende, fordi kilderne er uhyre medietrænede og svære at danse med, og samtidig enormt lærerige, fordi der konstant er sparring og feedback på samtlige artikler, du skriver.

Samtidig er det også et sted, hvor der er enormt stor tillid til praktikanten. Jeg oplevede på Journalisten enormt hurtigt at blive en naturlig del af redaktionen, og at kollegerne derinde stolede på mig, lod mig feedbacke på og læse deres ting, og at de næsten altid troede på mig og mine idéer.
Uanset om jeg foreslog at stå op klokken fem om morgenen, fordi jeg ville skrive lang nyhedsreportage til nettet, eller ville bruge to uger på en lang fortælling om dødstrusler efter drabet på en kanin på Radio24syv til magasinet, blev jeg aldrig slået ned. Jeg blev tværtimod opildnet og hjulpet videre med flere idéer og forslag til, hvordan jeg kunne få gjort mine projekter til virkelighed!

På Journalisten bliver du grundig. Du bliver hurtig. Du bliver kreativ. Du bliver etisk vildt skarp. Du bliver kritisk. Og du bliver en pokkers dygtig journalist. Det er simpelthen uundgåeligt.”

Hvis du vil vide mere om praktik på Journalisten er du velkommen til at kontakte chefredaktør Christian Lindhardt, CLI@journalisten.dk, eller praktikantvejleder Kerstin Bruun-Hansen, KEB@journalisten.dk.

Se Journalistens uddannelsesplan her