Bliv citeret, som du gerne vil

Her er fem tips fra PR-branchen til at undgå at blive fejlciteret som kilde. Optag kritiske interviews er et af dem.

Her er fem tips fra PR-branchen til at undgå at blive fejlciteret som kilde. Optag kritiske interviews er et af dem.Brad Philips giver på webmediet PR Daily en udførlig guide til læserne i, hvordan man som kilde undgår at blive fanget i journalisternes interviewteknik.

Han har fem konkrete tips. Et af dem handler om telefoninterviews:

“Hvis du giver et telefoninterview, så lyt efter lyden af, at journalisten taster i den anden ende. Du vil høre det, når du siger noget, der frister reporteren. Det er dit tegn til at sænke farten,” skriver han.

Brad Philips anbefaler også at optage kritiske interviews som kilde – og fortælle journalisten, at man gør det.

“Generelt anbefaler jeg ikke at optage interviews med journalister, da det kan skabe en unødvendig mistillid i forholdet til en velmenende reporter. Men hvis du ved, at interviewet sandsynligvis bliver omdiskuteret, kan det hjælpe dig at optage det, fordi journalisten så ved, at du har en uafhængig kopi af råbåndet,” skriver han.

1 Kommentar

Erik Haaest
29. MARTS 2011
Re: Bliv citeret, som du gerne vil
Tip:
* Når jeg telefonisk bliver ringet op af en journalist (det sker efterhånden ikke så mere så ofte), så starter jeg automatisk min båndoptager, som er tilsluttet telefonen. Vær vis på, at han også har en sat til. For det med notater hører fortiden til.
* Når jeg får besøg af en journalist (det sker for det meste kun, når jeg udgiver en bog - og det gør jeg jo ikke mere), så lægger jeg demonstrativt min iPad på bordet foran os. Han gør det samme. Så ved jeg, at jeg kun bliver citeret for det, jeg har sagt. Men  jeg passer godt på det med ironi !! Det ser helt anderledes ud på tryk.
Spør du så, om jeg ikke stoler på journalister?
Svar: - Jo, det gør jeg. Jeg stoler 100% på, at de udelukkende kommer for at ta'  røven på mig!