Blitz på kongeslottet

STOCKHOLM. Lennart Nilsson Konferencen for videnskabs- og hospitalsfotografer blev skudt i gang med et fyrværkeri af blitzlys fra 400 kameraer.

STOCKHOLM. Lennart Nilsson Konferencen for videnskabs- og hospitalsfotografer blev skudt i gang med et fyrværkeri af blitzlys fra 400 kameraer.

Kongeslottet i Stockholm var motivet for Big Shot-seancen, som blandt andre 130 konferencegæster – heraf 33 danske fotografer – deltog i.

Lennart Nilsson satte med sine billeder af fostre i livmodere nye standarder for hospitals- og videnskabsfotografi i 1960'erne. Konferencen, der fandt sted fra den 9. til den 11. oktober, markerede hans 80 års fødselsdag med en stribe foredrag, udstilling og kurser i blandt andet Photoshop 7 og Acrobat.

»Vi fik nogle store billedoplevelser og lærte teknik, vi aldrig havde prøvet før. Blandt andet så nogle af de danske fotografer undervandsbilleder, som de næsten blev høje af. Konferencen var spækket med specialviden på vores arbejdsfelt, og deltagerne fik meget fagligt ud af turen,« fortæller hospitalsfotograf på Rigshospitalet, Thomas Carlslund, der organiserede turen for DJ og fotograferne.

Af de 130 deltagere var 90 fra Danmark, Norge og Sverige, mens de sidste 40 fordelte sig på resten af verden – blandt andet Holland, Tyskland, England, Sydafrika, USA og Australien.

»Konferencen har givet os kontakt til norske og svenske kolleger, som vi vil arbejde tættere sammen med fremover. Ved at udveksle ideer og erfaringer bliver vi alle bedre til vores arbejde,« mener Thomas Carlslund.

Lennart Nilsson Konferencen på Karolinska Institutet var den første fælles skandinaviske konference for videnskabs- og hospitalsfotografer. Thomas Carlslund ved ikke, om der kommer en lignende konference i Skandinavien i fremtiden.

Fotografernes Ophavsretsfond og fotografernes arbejdsgivere ydede støtte til turen, så hver deltager kun skulle betale 700 kroner af deltagergebyret på 6.000. /hille

Læs mere om konferencen på www.fmtf.org

 

 

0 Kommentarer